Можете да получите по-силен и Leaner Шокираш тялото си, според личен треньор

Anonim

Те казват, че рутината е основният виновник за прогреса. Същото може да се каже и за вашето фитнес пътуване. Направете нещо достатъчно пъти и тялото ви ще се подложи на елементите.

В света на фитнеса, това означава, че ще ви оставят губени време, енергия и пари, заедно с малко резултати, които да покажете в крайна сметка. Печалбите не е нужно да бъдат толкова трудни.

Днес ние говорим за необходимостта да шокираме тялото си, за да постигнем истинска сила, докато се накланяме - интервално обучение с висока интензивност (HIIT).

Експерти твърдят, че HIIT трябва да бъде част от вашата програма, ако искате да бъдете правилно годни, а не просто да се наведете. Помогнете ни с твърди факти е личен треньор Сам Ууд от 28 от Сам Ууд, човек, който се гордее със седемнадесет години опит в фитнес играта.

Защо трябва да шокираш тялото си за печалби

Краткият отговор: Тялото е умно и работи бързо, което се случва и се адаптира.

Доказаната теория е, че ако не шокирате тялото и не създадете отговор, няма да има адаптация (напредък, печалби и т.н.). HIIT също така осигурява ускорен метаболитен ефект и след като тренировката приключи и това е добро нещо.

"Ако отидете за бягство или разходка или джогинг, вие ще имате повишен метаболизъм, докато правите тази тренировка."

"Като упражнение в стационарно състояние, сравнително бързо, след като завършите сърдечния ритъм, се връща надолу, както и скоростта на метаболизма ви. Това просто означава, че изгаряте калории и мазнини в нормално състояние, докато ако правите тренировка с висока интензивност, вие наистина сте извън зоната на комфорт и имате ускорен метаболитен ефект. "

Ууд казва, че ако направите HIIT тренировка сутрин, ще имате повишен метаболизъм за мнозинство, ако не и целият ден. Това е в противовес на ход или разходка, където скоростта на метаболизма на тялото ви ще се върне в стационарно състояние бързо.

Това означава ли, че това не е безполезно?

Упражненията с ниска интензивност все още имат място в този свят, според Ууд.

"Живеем в този бързо променящ се свят, в който хората искат да завладеят парите си. ХИИТ ще ви даде по-добър бон за вашия долар.

Това, което трябва да обмислите, е колко трудно желаете да придвижите тялото си, за да видите резултати в определена времева рамка. Редовното изтласкване от зоната за комфорт изисква умствена способност и физическа способност, която много хора нямат.

"Трябва да сте достатъчно издръжлив, за да не ви навреди на ХИИТ активността или да не ви накара да се върнете", обяснява Ууд.

"ХИИТ изплаши хората, защото това кара хората да мислят, че това е за супер годни хора, бомбардировачи, покрити с мускули, тренировка като тази".

Обучението с висока интензивност трябва да е относително към вас. По-важното е, че високата Ви интензивност е различна от тази на другия и това е точка, която трябва да бъде възприета.

"Високата интензивност не трябва да бъде с голямо въздействие"

Ето предложенията на Wood за основна сесия на HIIT:

  • спринтове
  • Планински алпинисти
  • Военни офанзиви
  • Велосипед с нарастващи интервали
  • Burpees
  • Squat скокове
  • Бойни въжета

Ключът към успешното интервю с висока интензивност е да го проследим чрез кратко възстановяване. Когато започнете, важно е да не се разтоварвате HIIT в много скокове и тежки кацания.

"Това е всичко за повече мускули, които работите в едно движение. По-големите мускулни групи генерират по-голям кръвен поток, което означава, че сърдечната честота става по-висока - по-високият интензитет е равен на по-големия взрив за вашия долар. "

"Ще получите по-голяма полза от бръмбар, скок на клек или натискане нагоре в нещо повече от бицепса, която е доста изолирана".

"Важно е да тренирате горната част на тялото, долната част на тялото и сърцевината му."

От гледна точка на кардиото, Wood препоръчва използването на концептуален 2 коловозен или нападателен под наем. Тези машини ще накарат вашето горно и долно тяло да работят здраво заедно.

HIIT Сила обучение: Да го правилно

Виждате го във фитнеса през цялото време и често ви оставя въпрос. Откъде знаеш, че повдигаш достатъчно тежко или компрометираш формуляра си?

"Терминът обучение в теглото, който трябва да знаете, е прогресивно претоварване", казва Ууд.

"Постепенно претоварвате мускулите, за да създадете адаптация. Как знаете, ако сте в правилната зона или категорията на теглото, се основава на тази една точка - добра форма чрез пълен набор от движения, при които ще се ударите в стената. "

Когато тренирате за сила:

  • Добре е да ударите стената в диапазон 3-5 rep

Когато тренирате за мускулна хипертрофия или растеж:

  • Добре е да ударите стената навсякъде от 10 - 20 повторения в зависимост от упражнението

При обучение за издръжливост:

  • Искате да ударите стената при 30 - 40 повторения (лицеви упражнения или упражнения с тежест на тялото)

Дървото казва, че ако имате правилната последователност и интензивност, можете да получите невероятни резултати за по-малко от 30 минути на ден.

"Ако отидете на фитнес зала два пъти седмично, направете тези сесии по-дълго. Ако сте човек с 4, 5 или 6 пъти седмично, можете да получите страхотни резултати, ако се бутате за по-малко от 30 минути на ден.

Както винаги, тези практики работят само с добро хранене. Ако не успеете, ще отхвърлите цялата си упорита работа.

Трябва ли да правите HIIT Всеки ден?

Краткият отговор е, че зависи от това, което се опитвате да постигнете.

"Ако се опитвате да натрупате много мускули, обучението на HIIT няма да го направи", казва Ууд.

"Обучението по ХИИТ е страхотно за поддържане на силна, крехка и поддържаща известна мускулна маса, докато е страхотно за кардио фитнес."

"Но ако сте слаб човек, който иска да облече 20 килограма мускули, все още ще трябва да направите вашите по-тежки сесии за теглото, само докато стигнете до точката, в която тялото ви намира сладко място за това колко слаб мускулната тъкан, която можете да поддържате. "

Така че същността на концепцията е проста. Ако сте обикновен човек, който просто иска да бъде малко по-силен, малко по-слаб и по-тънък, тогава HIIT обучение е правилният вариант.

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива