Защо закупуването на вино е по-добре от инвестирането в изкуството

Anonim

Свалили ли сте някога месечна заплата на покер масата? Ако не (и вероятно е най-добре да не сте), представете си какво е да разчитате на флип на карта, за да решите съдбата си. Стремеж, нали?

За щастие за вас, инвестирането в австралийското вино не трябва да бъде така. Всъщност, ако следвате съветите на базирания в Сидни художник Люк Сторрие, това може да е толкова приятно изживяване, колкото и инвестирането в изкуството.

Ударихме известния скулптор, който развива свой собствен уникален стил за над 10 години (като работи с марки като Absolut, Hermes и M & C Saatchi), за да се сдобием с най-ниско ниво на австралийските сцени на изкуството и виното.

Но първо: въведение. Когато той не събира вдъхновение от отсрещната страна, Лука Сторриър може да бъде намерен да играе с идеи за изолация и самота, да събира естествени материали от околността и да ги информира за работата си.

Резултатът? Биха били безжизнени пейзажи, инжектирани с величествено движение. Storrier също обича да експериментира с понятията "полет и поток", смесени с твърдо усещане за тежест, вдъхновение от формите, които природата осигурява като пера, кости, скали и мръсотия.

Неговият подписан стил е привлякъл работата си в няколко издания на списание Inside Out и на дисплея на стартовата компания Edit Studios. Лихвеният интерес ли е? Заравям.

Първо, Лука оприличава естествените аромати на вината на Австралайския крайъгълен камък с неговите органически вдъхновени скулптури. "Както и при изкуството, всеки художник е индивидуален, поглъщащ околната среда около себе си, в крайна сметка преоткривайки опита си за други, които виждат." По същия начин той обяснява: "Винопроизводителите и гроздето са подобни; те идват на масата със своите уникални качества и инжектират това в цялостния цвят, дълбочина и вкус на готовото вино. "

"Талантът на винопроизводителя е да използва потенциала на естествения аромат на гроздето, като балансира перфектно силата на силния плод с елегантността на фините танини, за да създаде вино, което е най-добрият израз на всяка реколта".

Вземете St Uugo Coonawarra Каберне Совиньон и Св. Хуго Бароса Каберне Совиньон и той каза: "Регионите са в същото състояние, но същите реколти и същите сортове ще ви дадат две напълно различни вина. Coonawarra Cabernet Sauvignon има интензивен евкалипт и ментов нос, където Бароса Каберне показва много по-пикантен подправки и нос.

По отношение на приликите между инвестирането в изкуството и инвестирането във вино Лука каза: "Със сигурност има прилики, но в крайна сметка става въпрос за личен вкус. Най-важният фактор, който трябва да се обмисли е "Намирането на лична връзка с вас, която да задоволява удоволствието". Също така си струва да се отбележи: "Докато много изкуство е направено да издържи на поколенията, не всяко вино е направено в избата. определено си заслужава да се образовате колко дълго е идеално за всяко вино и индивидуална реколта. "

"Събирането и инвестирането са много различни неща - ако просто събирате за инвестиционни цели, можете да намерите други пътища - но ако искате да инвестирате в култура, хубавото вино и изкуството са много сходни".

Може ли инвестирането в изкуството действително да е по-доходоносно, отколкото да инвестираме във виното, попитахме? Отговорът му: "Защо не инвестираме и в двете! Няма нищо като гледане на изкуството, докато пиете стъклено вино. За мен това е да инвестираш в собственото си удоволствие; без да взема решение въз основа на каква ще бъде доходоносната покупка. "

"Никога не бих предположил, че някой купува произведения на изкуството, които не обичат, точно както никога не бива да отваряте бутилка вино, което не са развълнувани да пият".

"Инвестирането е за вземане на правилното решение за вас и избора на неща за себе си, които показват майсторство и качество", продължи той. "За мен стойността се крие в историята на производителя и в осезаемия израз на това как продуктът е създаден."

За да изследваме по-нататък приликите между виното и изкуството, помолихме Люк да сравни чувственото преживяване на добра бутилка червено, в сравнение с добре изработеното произведение на изкуството. "Като скулптор моят визуален език, който да вдъхновява публиката ми, е цвят, светлина, форма и тегло. В зависимост от това, което се опитвате да предадете с конкретно парче, човек използва части от този визуален език, за да го прехвърли на зрителя.

"Както при комбинация от винокултурник и винопроизводител, те използват знанията и разбирането си за науката и грижата за виното, за да предават различни дегустационни нотки, аромати и миризми. И двамата (художникът и винопроизводителят) използват сетивата, с които разполагат, за да създадат връзка. "

Ето защо различните среди могат да насърчат различни чувства към изкуството и виното, посочва той. "Пиенето на вино на кухненската маса е много различно преживяване за пиене на едно и също вино в дом" Св. Юго "в долината Бароса. Както при гледането на изкуството или скулптурата в галерията, освен да го видите, където ще прекара остатъка от времето във вашия дом.

Кратко описание на образа: Ники Филипс

Интересни Статии

Gunmaker Holland & Holland Помощ за изграждане на най-скъпите Range Rover някога

Костюмът на Пол Бетани в случай на отмъстители в Лондон беше истинският супергерой

Dicker Swimwear стартира със Синтия Дикер

Стилът на Луис Хамилтън е дошъл дълъг път, ето как да го погледнем