Уискита на света Всеки човек трябва да опита

Anonim

Противно на общоприетото схващане, там има цял свят на уиски, освен обичайните заподозрени, които се изтласкват неуморно от дестилерията на Шотландия и американския юг.

Разбира се, има много качествено уиски, излизащо от старите учебни заведения, така че ние предприемаме трудната задача да ви ръководим в световно турне на уиски. 50 марки, които трябва да сте наясно, когато ги виждате на шелфа на всеки бар.

Вероятно ще знаете някои, вероятно няма да знаете много, но Уиски е толкова за пътуването, колкото и да е дестинация.

Шотландия

Характеристики на шотландското уиски: До голяма степен зависи от района на Шотландия. По-слабите уиски произхождат от южните низини, докато в планинските райони се правят по-смели и пушилни уиски. Вероятно най-голямото разнообразие на всеки район на Уиски в света, вероятно бихме могли да изготвим списък с 50 шотландски марки само и да не надраскаме повърхността.

Джони Уокър

Ценови диапазон: $ 40 - $ 8000

Известни фенове: Кристофър Хитчинс, Ричард Никсън

Лесно най-известната шотландска марка в света. Уискита варира от червения етикет от входното ниво до върха на Blue Label. Джони Двойна черна, Зелена, Черна, Златна и Платинена етикети (в този ред) всички предлагат щастливи среди, които да отговарят на Вашия бюджет. Те също така правят редица уиски от Джон Уокър и Синове, които са почти толкова премиерни, колкото идват.

Чивас Регал

Ценови диапазон: $ 45 - $ 4, 500

Забележителни фенове: Хънтър С. Томпсън

Много известен, поемайте по-традиционния начин на бутилиране по възраст, като се започне от най-евтиния 12-годишен, през средния 18-годишен, до най-скъпите 25-годишни, Ултис и "Икона" whiskys. 4.5L люлки на Chivas 12 също са на разположение за около 350 долара на поп, ако предпочитате да вземете по-вдъхновен от Costco подход към вашия шотландски.

Glenfiddich

Ценови диапазон: $ 59 - $ 44, 000

Забележителни фенове: инспектор Морс

Известни, но по-експериментални, с по-широк диапазон от възрасти, всички от които са малцови. За необразованите, това означава, че в производството на уиски може да се използва само един вид малцово зърно, което в случая на скоч е винаги ечемик. Glenfiddich също продават 50-годишно уиски, което отива за $ 55ка бутилка, достатъчно забавно на разположение сега в Дан Мърфи.

Talisker

Ценови диапазон: $ 80 - $ 1, 000

Въз основа на остров Скай, което ги прави един от най-отдалечените дестилерии в Шотландия. Направете великолепни пушеци, интензивни уиски от малцови малц, които се считат за някои от класическите примери за шотландски, вариращи между 10 и 35 години.

Glenmorangie

Ценови диапазон: $ 69 - $ 6, 200

Направете изцяло малцово уиски от дълбоко в Шотландските планини. Използвайте най-високите снимки в Шотландия, за които твърдят, че уискито им дава по-светъл, по-чист, по-флорален, плодов аромат. Glenmorangie също така предлага гама от уиски, остаряла в бъчви, и "завършена", използвана за пристанища, шери и сумренчета.

Lagavulin

Ценови диапазон: $ 90 - $ 3, 000

Забележителни фенове: Рон Суонсън, Ник Офертман

Предпочитан шотт на Рон Суонсън (по-специално изданието на дестилатора, което той описва като Нектар на боговете), базирано на остров Ислай. Най-популярният единичен малц е 16-годишният, обикновено тих и опушен. Тъй като "чистите алкохоли са за богатите жени на диети".

Glenkinchie

Ценови диапазон: $ 85 - $ 150

Една от шестте дестилерии в низините, които правят единични малцове от 12-годишна и 14-годишна възраст (Distiller's Edition). Повечето нидерландски дестилерии тройно дестилират уискито си, което му придава по-лек вкус. Нисководните склонове са по-сладки, по-светли и много по-цветни по небцето по правило, като Glenkinchie е най-популярната от партидата.

трапчинка

Ценови диапазон: $ 50- $ 60

Известна за закръглената бутилка, правят смеси от 12 и 15 години, които обикновено се смятат за фантастична стойност за парите. Добре закръглени, леки и вкусни, без нищо сурово и вероятно най-евтиния 15-годишен шотландски, който ще намерите. Добър за начинаещ!

Кралско поздравление

Ценови диапазон: $ 175 - $ 200, 000

Royal Salute - Горната коричка на колекцията на Chivas Regal, която прави невероятно фини и скъпи смеси от уиски от малц, вариращи от 21 до 50 години. Елате в порцеланова бутилка, като най-скъпата бутилка струва 200 килограма. Една бутилка с 50мл изстрел от 21-годишна възраст ще ви върне $ 15, за една малка перспектива.

Маймунско рамо

Ценови диапазон: $ 40- $ 50

Премиум смес от уиски, направена от единични малцове от Kininvie, Balvenie и Glenfiddich. Обикновено се предпочита за употреба в коктейли и със смесители. Много гладка, много сладка и пиеста. Само 27 буркани се използват за всяка партида, което го прави малко бутик сам по себе си.

Ballantine на

Ценови диапазон: $ 30 - $ 11, 500

Целта е да се повиши традиционният поглед на смесите, които са по-ниски от единичните малцове. Ежедневното Scotch на Ballantine е комбинация от над 50 единични малц и е популярно входно ниво. Прекарайте допълнителните $ 10- $ 20 и вземете 12-годишната възраст над стандартния Ballantine.

Грант

Ценови диапазон: $ 35 - $ 50

Доста евтини, обикновено се разглеждат като основни в бара, когато не използват Джони Червено. Някои харесват, някои смятат, че вкусовете са евтини и зърнесто. Прекарайте малко повече на 12-годишна или шеринска бъчва, ако планирате да я пиете направо.

Dewar на

Ценови диапазон: $ 35 - $ 3, 500

Подобна цена за Grant's и Ballantine's, с няколко опции от средния клас, хвърлени там, за да поддържат феновете щастливи. Базовият бял етикет на входното ниво се радва на солидни прегледи и спечели злато в Сан Франциско Духови награди все пак, което го прави предпочитана алтернатива на други евтини марки от гледна точка на вкус за мнозина.

Черният Дъглас

Ценови диапазон: $ 35

Наречен след легендарния шотландски воин, по-нова марка, която почти определя еталон за качество в уиски от входното ниво. Твърда стойност, ако е малко основна, и се спуска гладка или чиста, или със смесител.

Laphroaig

Ценови диапазон: $ 90 - $ 2 000

Забележителни фенове: Принц Чарлз

Роялно назначен за принца на Уелс, един от най-старите и най-престижните скеч-производители на Ислей. Идвайки от Islay, Laphroaig whiskys споделят едни и същи опушени, бисерни, водорасли като свои съседи и обикновено имат богат, пълен вкус. Не за слабите сърца.

Америка

Характеристики на Бърбън / Кентъки / Тенеси Уиски: Възстановени в нови, овъглени дъбови бъчви, които дават на американското уиски много по-пушачителен, интензивен вкус. Бурбонът трябва да е произведен от поне 51% царевица, въпреки че в САЩ се произвеждат и репички уиски. Бурбонът обикновено се смята за по-сладък и по-пълноценно от ръж, което е по-сухо, по-плодово и пикантно.

Джим Бийм

Ценови диапазон: $ 35 - $ 250

Забележителни фенове: Мила Кунис (очевидно)

Всеки ги знае. Направете бургун от стандартен бял етикет, както и разнообразие от Bourbons и Ryes, ароматизирани с Honey, Maple, Cinnamon и т.н. В справедливост можете да си купите редица премиум селекции от Jim Beam, като Masterpiece на Distiller е остарял от Jim Beam's внук и ви връща $ 250 на бутилка.

Джак Даниелс

Ценови диапазон: $ 35 - $ 1100

Забележителни фенове: Франк Синатра, М, Леми от Моторхед

Също известен като JB, но прави тенеси уиски вместо бургон. Имате някои премиум предложения, както и разнообразие от ароматизирани алтернативи на оригиналния черен етикет. Франк Синатра обаче беше известен фен, който беше погребан с бутилка Стария номер 7, а най-премиерът, ограничен подарък, е кръстен на самия велик мъж.

Марк създателите

Ценови диапазон: $ 40 - $ 85

Има малко по-хипнотично настроение, но направено от същата компания, която притежава Джим Бийм и Suntory Whiskey в Япония. Създаден е в продължение на повече от 50 години, но само постига популярност в Австралия напоследък за недвусмислено подобрената си, малка партида вкус. Независимо от това, което може да се мисли, поради мащаба на производството им, всяка бутилка все още е потопена ръчно в известния червен восък, който покрива върха й.

Уудфорд Резерв

Ценови диапазон: $ 55 - $ 250

Една от най-старите марки Бурбон, която все още не е известна в Австралия поради спирането на дестилерията за големи части от 20-ти век. От своето завръщане, е видял ревнив ревюта за своя вкус и стойност като средно ниво Bourbon.

Хъдсън

Ценови диапазон: $ 55- $ 70

Направен в Ню Йорк, най-известната оферта е бебето Bourbon, което се прави в по-малки бъчви за по-пухкав, по-овъглени вкус.

Bulleit

Ценови диапазон: $ 40- $ 60

Собственик на същата компания, която също притежава Смирноф, Джони Уокър, Бейли и Гинес. Изненадващо, че това не е по-голямо, но седи в подобен дух по отношение на цена и качество. Добре преразгледана и солидна стойност, но YGQYPF.

пума

Ценови диапазон: $ 35

Орилофът от бурбуни. Виждан е откраднат с кокс от традиции в кръчми. Не се използва за много повече. Ти си по-добър от Кугър.

Блантън на

Ценови диапазон: $ 55 - $ 150

Забележителни фенове: Франк Ъндърууд, Джон Уик

Известно единично бъчво-произведени. Влизате в престижната зона на Бурбон, редовно медулирайки в духовни състезания по целия свят. Известен избор на Франк Ъндърууд и не можеш да спориш с това. Блантън се произвежда в запазена зона на по-голямата дестилерия на Бъфало Трейс, която само по себе си има някои забележителни капки, които си заслужава да се опитат.

Джордж Дикел

Ценови диапазон: $ 50- $ 60

Също собственост на Diageo, предлага малка партида Тенеси уиски, която първоначално е била предназначена да се конкурира със Скот по отношение на гладкост и вкус. Като такива, те използват традиционния шотландски правопис на Уиски на техните етикети.

35 Street Maple

Ценови диапазон: $ 150-200

По-нова, по-модерна машина за производство на спиртни напитки, която е свързана с един от най-успешните винарски семейства на Calfiornia. 35 Maple Street прави диапазон от премиум малки партидни спиртни напитки, от Уиски до Рум. Bib & Tucker Bourbon е най-известното им предложение, но ще ви върне повече от повечето.

Дивата Турция

Ценови диапазон: $ 40- $ 60

Забележителни фенове: Матю Макконъхи, Хънтър С. Томпсън

Друг известен, видян по странен начин да бъде малко по-клайдър от Джим Бийм, все още избор от старомоден, селски видове в американския юг. Доста прости по вкус и се опитват особено трудно да се отърсят от белия боклук, мачо репутацията на марката през последните години.

Ирландия

Характеристики на ирландското уиски: веднъж най-популярният тип уиски в света. Направен по подобен начин на Scotch, но с по-малко торф, което обикновено води до по-гладко покритие. Подобно на сканч, предлаган в сортове малцови малцове и смеси от различни вкусове и разходи.

Jameson

Ценови диапазон: $ 35- $ 650

лесно най-продаваното и най-известното ирландско уиски. Стандарт Джеймсън е на 12-годишна възраст, но по-премиумните 18-годишни и резервни етикети се считат за едни от най-добрите уиски, широко достъпни. Някои ирландски кръчми минават през 20 бутилки от продукти на ден.

Tullamore Dew

Ценови диапазон: $ 50 - $ 150

Забележителни фенове: Lisbeth Salander

Смес от всичките 3 вида ирландско уиски (единичен малц, единично гърне и уиски). Най-бързо развиващата се марка Whisky в Ирландия, удвоявайки продажбите си от 2005 г. насам, и първата марка, която въвежда Уиски, завършена в бъчви от сайдер.

Дъблинърът

Ценови диапазон: $ 40- $ 45

Традиционно отлежали в стари бъчви, които според Дъблин придават на ирландското си уиски много по-топъл, по-сладък вкус. Също така предлагайте ирландски уиски алкохол, който е отговорът на Paddy за Southern Comfort.

Glendalough

Ценови диапазон: $ 100 - $ 175

Една от най-известните дестилерии в Ирландия, но все още доста непозната. Glendalough 13-годишният единичен зърно спечели Най-доброто ирландско уиски на Световните награди за духове в Сан Франциско през 2015 г. Glendalough също така правят Поитин, нещо като ирландски лунен луд, който е бил забранен в средата на 1600-те години.

Сълзите на писателя

Ценови диапазон: $ 75 - $ 200

И все пак пот Ирландско уиски, което предполага, че предлага много подобен опит за пиене на чудесен бърбън. За да се постигне това, те следват традиционния ирландски метод за комбиниране на подправно пот уиски с един малц. Те също така предлагат разнообразие от якост на бурето, като отклоняват ABV от 40% до 52%. Ние обичаме името!

Teeling

Ценови диапазон: $ 60 - $ 2, 400

Направете огромна гама от много премия, едно малц, единично зърно и малка партида ирландски уиски, които са на възраст до 30 години. Създаден в първата нова дестилерия в Дъблин, за да се отвори за повече от 125 години и да излети като ракета. Teeling също така прави 52, 5% Поитин, което е ясно направено за най-смелите сред нас.

Мидълтън

Ценови диапазон: $ 250 - $ 400

Редки и скъпи. Основана през 1984 г., те създадоха уиски, смесващи годишни селекции от най-добрите уиски от старата дестилерия Midleton, която до днес съдържа най-големия пот все още в света. Ето защо самият той се нарича "Много редки" от Мидълтън.

Ирландецът

Ценови диапазон: $ 75 - $ 200

Достигайки горната коричка на ирландското уиски, базовото им количество смесено уиски ще ви върне 75 долара и ще бъде ограничено до 5 000 бутилки на партида. Единично малцово уиски, отлежало в Bourbon и Sherry Casks, предлага едно от най-класическите изживявания на Ирландско уиски.

Kilbeggan

Ценови диапазон: $ 40- $ 50

Произведено в най-старата дестилерия в света и евентуално по-добър вик от Джеймсън за цената. Много опция за входно ниво за някой, който иска да влезе в Ирландско уиски, но предлага гладкия, отличителен вкус, който бихте очаквали и който преди това е спечелил злато и в Сан Франциско. Традиционно направени в Emerald остров от 1757.

Япония

Характеристики на японското уиски: най-новият хладен дух за пиене, който изживява бум в популярността през последните няколко години, откакто стана по-лесно достъпен в целия свят. Изработени с техники, подобни на Scotch, но често много по-леки, по-сладки и по-деликатни в аромата. Има само две големи компании, които правят различни марки уиски в различни дестилерии под различни етикети.

Сънитори Какубин

Ценови диапазон: $ 40- $ 60

Известно от "Изгубени в превод", оригиналното японско уиски и далеч от най-известните. Сладки, гладки и пълни, направени от смеси от най-престижните дестилерии на Suntory.

Yamakazi

Ценови диапазон: $ 120 - $ 800

Изработени от Suntory в тяхната дестилерия Yamakazi. Диапазонът съдържа 3 уиски, входно ниво, заедно с 12-годишен и 18-годишен стар малцов малц. Ямаказийските уиски предлагат богат цвят и по-мек, по-сладък вкус. Налице е на възраст в Bourbon и Шери бъчви, както добре.

Hakushu

Ценови диапазон: $ 120 - $ 600

Друг един малц, произвеждан от Suntory в дестилерията Hakushu, но много по-светъл и по-светъл в аромата. Сушилня, по-силен вкус, а също и като смес, 12-годишен единичен малц и 18-годишен малц.

Hibiki

Ценови диапазон: $ 120 - $ 400

Първокласната гама от смеси на Suntory, предлагана като 3 отделни уискита: входната хармонична смес, заедно с по-скъпите 12 и 17-годишни уиски. Всички са направени от избрани единични малцови и зърнени уиски от двете дестилерии Suntory. Виждан от мнозина като върха на японското уиски.

Ника

Ценови диапазон: $ 70 - $ 105

Продуктът на другия основен дестилатор на Япония, разположен в японските планини на място, осигуряващо подобна вода и зърно, каквито бихте намерили в Шотландия. Направете пушек, пирати уиски от Suntory.

Канада

Характеристики на канадското уиски - Традиционно, използвайки повече ръж от американското или шотландското уиски, традиционното канадско уиски често е много по-светло на цвят. Mainstram Канадското уиски често е оцветено и ароматизирано с други зърна, за да му придаде по-традиционен цвят и аромат на уиски.

Канадски клуб

Ценови диапазон: $ 35 - $ 200

Забележителни фенове: Джеймс Бонд, Кралица Виктория, Дон Дрейпър

Евтини, надеждни, много популярни и по-често пияни със смесители, отколкото нещо друго. Създадени от 1858 г., а горната част на гамата на канадския клуб бяха изборът на джеймс Бонд и кралица Виктория. Сравнителният критерий за канадското уиски.

Краун Роял

Ценови диапазон: $ 60 - $ 600

Краун Роял Северна Harvest Rye е обявен за световно уиски на годината в библията Whisky 2016 на Джим Мъри. Кралските уиски от долната част на Crown Royal също са на разположение, малко по-скъпи от канадския клуб, но по-добър спад за любителите.

кълбовидна мълния

Ценови диапазон: $ 40-50

Залагайте, че не знаехте, че огнената топка е канадска! Смесен и ароматизиран с канела, обикновено пиян от хора, които не обръщат особено внимание на гласовите им шнурове.

Карибско пресичане

Ценови диапазон: $ 150

Като патриотично канадски, Caribou Crossing е първият канадски уиски, направен някога. Вие плащате премия, но вие получавате канадско уиски, което е толкова старателно старо и бутилирано, докато идват.

Whistlepig

Ценови диапазон: $ 150

100% прав ръжен уиски, първоначално направен и остарял в Канада, преди да остарее още 7 години във Върмонт, САЩ. 50% ABV, много силна, много суха, но също така вкусна. Произведено от бившия главен дестилатор от Maker's Mark.

Австралия

Характеристики на австралийското уиски - нова мощ на световната сцена на уиски. Многобройни дестилерии, отглеждани в южна Австралия, с тасманийски дестилерии, използващи шотландските характеристики на района, за да създават опушени, гладки уиски. Други занаятчийски дестилерии се отглеждат и в големите градове.

Залива на Съливан

Ценови диапазон: $ 170 - $ 500

Направете най-доброто уиски в Австралия и спечелихте и титлата "Най-добро уиски" в Сан Франц Дух. Почти невъзможно да се купуват тези дни, много скъпи, но винаги в горещо търсене както на местно, така и в световен мащаб.

Starward

Ценови диапазон: $ 80- $ 100

Създаден във Виктория от ечемик от местен произход, който създава изключително популярно уиски от ново поколение. Предлагат се и винен сорт от вино, остарял в местни бъчви за вино.

Hellyers Road

Ценови диапазон: $ 85 - $ 220

Друга много популярна тасманийска дестилерия, която прави малцови малцови и силно опечени шотландски уиски. Също така предлагат винени вкусове, завършени в местния пикантен ноар и пристанищни бъчви за по-дълбок, богат вкус.

Хлебопекарна Хил

Ценови диапазон: $ 125 - $ 200

Двоен малц, който се намира в бутилката с около 60% ABV. Много богат, много ароматен и много сложен, с набор от бележки за дегустация, идентифицирани в целия им диапазон.

Смит

Ценови диапазон: $ 70 - $ 100

Дестилиран дълбоко в австралийската долина Бароса, като прави поредица от по-млади уиски, които варират от 8 до 14 години. Солидна входна точка за новото световно уиски.

Интересни Статии

Gunmaker Holland & Holland Помощ за изграждане на най-скъпите Range Rover някога

Костюмът на Пол Бетани в случай на отмъстители в Лондон беше истинският супергерой

Dicker Swimwear стартира със Синтия Дикер

Стилът на Луис Хамилтън е дошъл дълъг път, ето как да го погледнем