Какво да носим на сватба Каквото и кода на облеклото може да бъде

Anonim

Независимо дали сте на сватба в славен френски замък, малък английски параклис или лятна градина "направете, тук е основно ръководство за всички видове мъжки сватбени облекла. Важно е да разберете какво искат поканите, а не да прекарате прекалено високо, нито прекалено недостатъчно. Това е хубаво изкуство. Като правите любов.

Следвайте тези правила и ще гледате в точката (и придържайки се към кода за обличане), без да надигате младоженеца или да не обърнете внимание на червеникавата булка.

Черно прилепване сватби

Смокингът е в топ точки за изтънченост и класа. Докато кодовете за сватбена рокля са омекотени в тежест във времето, черна вратовръзка е гръбнакът на официалното облекло. Тези дни официалната сватба ще доведе до стандартен смокинг. Ето как можете да го направите правилно:

Вечерно яке

Стандартният смокинг включва черно яке за вечеря, изработено от висококачествена вълна със средно тегло. Сакото ще излезе на върха или на ревера, без отвори, със сатенено или грубо покритие, придавайки тънък контраст на матираното яке. Среднощното синьо е хубава алтернатива, докато в сместа могат да се добавят по-смели цветове и отпечатъци, особено при варианти на материали като кадифе. Винаги балансирайте яркото яке с черен панталон.

Смокинг панталони

Традиционно, панталоните имат брилянтна ивица надолу по крака, за да съответстват на реверите. Избягвайте контурите на коланите на панталоните си и избирате плосък стил в предната част, седнал високо на кръста.

Веселата риза

Предната част на ризата може да бъде ясна за по-чист вид, нагънат, ако искате нещо по-фантастично или направено от класическа плат Marcella за текстурирано докосване, което няма да надвие вида ви. Като основно правило, намаляването на яката е по-добро за черна вратовръзка в съвременните времена, освен ако не е супер формално. И накрая, бутоните могат да бъдат скрити (фронт на флаш) или да се показват (френски плакет).

Смокинг Подходящи обувки

Няма голяма свобода за цвета на обувката за черна вратовръзка - черно е най-добро. За пуристите, помпи със сатен или копринен лък на върха са класически обувки, но в наши дни са доста редки. Вместо това, се откажете за черни кожени дантели (патент, за изявление на блясъка). Простотата е ключова тук, затова избягвайте пробиващите дупки и кожените обувки, като контрастни подметки и парцали. Носете кадифе? Отидете на кадифени кадифечета.

аксесоари

Вратовръзката за вратовръзка (без клип) е най-добрата опция за класическа черна вратовръзка. Отново пуристите съвпадат с сатенения, кадифения или копринен материал на носа към реверението на сакото. Когато носите жилетка или кураж, уверете се, че плитките са обърнати нагоре. Завършете външния вид с качествени копчета за ръкавели и, ако искате да се откроите, джобен квадрат, реверен щифт или копринен шал, този хубав зимен допир.

Полуфиналски сватби

Полу-формалният облик е най-популярното искане за сватбени покани в днешно време. И е най-безопасният залог, ако кодът изобщо не е посочен. Тя е по-спокойна от черна вратовръзка, но далеч не е случаен. Но бъдете предупредени: стилингът не трябва да изглежда така, сякаш сте в кабинета или съдебно заседание. Това е грешка, която често се прави от мъже, които искат изтънченост, но излизат като задушени и учтиви. И неофициално.

костюми

Тъмният костюм е основата на полуформален облик. Две или три парчета, това е ваш избор. Черно, морско и сиво въглен са всички приемливи опции, особено през зимата. През деня и лятото може да се носи по-светъл костюм, стига да не сте изнасяли чорапите и вратовръзките си.

Ризи

Придържайте се със солиден неутрален цвят (бяло, черно, сиво, синьо), лек шаблон (проверка на ъглова скоба или постно прозоречно стъкло) или джедард (тъкан, изтъкана в мотив на мотив). Уверете се, че ризата е чиста, чиста и натискана - яката е остра, никога не е флопи.

Обувки

Оксфордите са изборът за избор на полуформален ансамбъл, а обувките за монети могат да се носят за нещо малко по-смело, залепващо за нюанси на кафяво или черно. И накрая, уверете се, че обувките ви са чисти, добре полирани и изглеждат най-добре.

аксесоари

Залепвайки с горепосочените полуформални парчета, има известно място за инжектиране на личен стил (не забравяйте, че нямате бизнес костюм). Креативните щрихи са добре дошли, между чорапи, връзки и джобни квадратчета. Когато се съмнявате, превключете в материален контраст като плетена вратовръзка или велур, вместо шарени вратовръзки или цветни обувки. Текстурата е фина, но блестяща.

Сватбени коктейли на коктейли

Сгушен между умните случайни и полуформални е коктейл облекло. За сватби, пригответе го за сезона и времето на деня. Костюмите с по-тежки вълни и материали от туид са по-подходящи за зимата, а костюмите с памук, лен и дори панталон могат да се носят през лятото. За нощни сватби, залепете на тъмни цветове. За деня се осмелявайте в светли цветове като бежово, дим-сиво и дори бяло или кремаво.

СВЪРЗАНИ : Как да носите бяло
СВЪРЗАНИ : Ръководство за подреждане на тъканите

костюми

Придържайте се към двата парченца на върха или ребрата на ребрата и поддържайте рязането рязко и тънко. Цветните мъже, морските въглища и въгленът са твърди, но малко прекалено лесни. За алтернатива погледнете към горски зелени, бордо и глинени нюанси като камила, кафяво и по-наситените блус. Или приветлив модел на костюм: карирана, стъклопакет или пинцеп, всички са много приемливи коктейлни отпечатъци.

Ризи

Отивайки по-смели в костюма, се придържайте към цветна риза с блокче или ненатрапчив печат, но само ако костюмът е с шарка. Потърсете мигове, за да бъдете оригинални, но никога на нивото на огледайте ме.

Обувки

Отново тъмни кожени обувки през зимата или тен през лятото. Помислете за интелигентни мокасини, ако това е и ден, губят контрастните шевове и разкрасяванията.

аксесоари

Вратовръзката все още е задължителна тук. Цвят или модел е позволено, но го запазете класически. Не ставайте големи с костюма, ризата и вратовръзката - изберете едно място за смелост и се придържайте към нея. Предлагайте с копчета за ръкавели, часовник или джобен квадрат.

Летни, тропически или островни сватби

Пролетни и летни сватби, дневни сватби и сватби, държани във влажен климат, изискват облик, който е много по-небрежен. Въпреки това, голяма част от промяната се случва в материала и структурата на костюма, а не в самия стил:

костюми

Непринуден костюм ще бъде направен от плат с по-отворена тъкан и по-голяма текстура. Мислете за памук и бельо. Най-небрежният шивач олицетворява неструктурираното яке, без подложки за раменете, без подплата и обвит силует. Смесете и подравнете сакото и панталоните за още по-нестандартна обрат.

Ризи

Възползвайте се от възможността да отидете малко по-силно. Chambray синьо и твърдо пастелни нюанси са перфектни летни нюанси, светли и дишащи като памук. Тъмните цветове са все още приложими, но се забиват в паяжина или калъф, особено ако искате да се обличате - стилно, крем или бежов костюм.

Обувки

И накрая, можете да поставите колекцията си за обувки за добро използване. В този момент повечето неща ще бъдат приемливи, стига да изглеждат все още остри: окфорд, дерби, бронджъри, криптони, монаси, мокасини, това не е за маратонки. И сандали, освен ако не е плажна сватба.

аксесоари

Носете вратовръзка, ако искате сложен лифт за вашия летен костюм. В противен случай, върнете горния бутон или два (не повече, Fabio) на ризата си. Една лятна сватба е, когато експериментацията на аксесоарите върви, извади джобен квадрат, часовник и дори тези звездни снопчета - просто ги свалете за снимки.

(Интелигентни) случайни сватби

Smart casual поема по-изискан смисъл на сватбата. Сарторио, това означава, че можете да релаксирате колкото се може по-широк, докато все още търсите грижливо събрани. Избирайте нещо комфортно и стилно в усещането.

костюми

Време е да излязат цветовете. Мисли Пити Умо, без пауните. Можете да се придържате към основите, ако искате, но умната случайна сватба е също така приветствена възможност за по-смели костюми, както и по-забележими модели. Отново леко структуриран или неструктуриран е най-добрият. Отделенията могат да работят и на това ниво на неформалност и трябва да са единственото време, когато наистина са наситени цветове (извън синьото и зеленото) и бурните отпечатъци, които светят, се разделят. Например, един жълт блейзер или лайм зелен геометричен печат като яке, а не пълен, украсен от две части. Винаги свързвайте двойката с не толкова; крем, черно или морско кино сигурно победа за интелигентни случайни. Избягвайте деним.

Ризи

Вземи творчески. Една обикновена риза ще ви служи добре, но нещо малко по-необичайно е освежаващ начин да се смесват стандартните сватбени облекла. Ако отидете на безсилен път, поддържайте вашите аксесоари минимални и вкусни, за да ги балансирате.

Обувки

Вашите обувки трябва да останат неутрални, но няма нужда те да бъдат задушени. Всичко от един интелигентен лост и нагоре е подходящ избор, стига да сте удобни. Чувствате се супер игриви? Вържете бургундски, флот, горчица или зелено зелено за докосване на цвят.

аксесоари

Усещането за равновесие трябва да се запази. Индивидуалността се насърчава - затова изхвърляйте прохладните копчета за ръкавели, резецът на ревера и пухкавите чорапи. Уверете се, че изявлението за сянка или шаблон в една област е балансирано чрез сдържане в друга. И губете вратовръзката, ако джоба квадрат се появява. Кърпата е стилна подмяна и със сигурност ще бъдете индивидуален с този вид.

1/10

Полу формален / коктейл

2/10

Черна вратовръзка

3/10

Лятна сватба

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива