Какви стресове правиш към тялото си, според Треньор за ефективност

Anonim

Отговорът на полета или битката е автоматичен стрес отговор, който хората трябва да улеснят оцеляването.

В древни времена, нашите предци изискват този отговор, в случай че се окажат преследвани от лъв или тигър.

В съвременното общество вече не трябва да бягаме от тигри в дивата природа, но физиологически същото реагиране на стреса може да бъде предизвикано от ежедневните ситуации като продължително работно време, спазване на срокове, прегледи на ефективността, над обучение, под ядене или дори ярост на пътя.

Какво всъщност се случва при стрес

Когато се стремим, надбъбречните ни жлези отделят кортизол.

Докато в определени ситуации това е необходимост, над производството на кортизол за продължителни периоди от време, може да бъде в ущърб на здравето и благосъстоянието на индивида и може да доведе до наддаване на тегло или неспособност за отслабване, лош сън, психическо изгаряне, ранно стареене и лоша имунна функция.

Добрата новина е, че има редица стратегии, които можете да използвате, за да намалите нивото на кортизола ви или да го намалите.

Подхранвайте тялото си с балансирана диета

Какво представлява балансираната диета? Той е с високо съдържание на зеленчуци, постно белтъци, зърнени храни със забавено освобождаване и здравословни мазнини.

Той също така трябва да съдържа храни с високо съдържание на фибри, които да ви помогнат да управлявате нивата на захарта си и да поддържате хормоните си балансирани.

Трябва да намалите приема на изкуствени съставки, включително подсладени напитки и храни с високо съдържание на рафинирана захар (мисля, че lollies, торти и бисквити, за начало), които ще имат отрицателно въздействие върху нивата на инсулин и кортизол.

Входящ мач за изход

Ако сте активен, се стреми да вземете по-голямата част от въглехидратите си преди и след тренировката, за да се уверите, че предоставяте на организма си това, от което се нуждае, преди да го направите и да го възстановите.

Вместо да ядете въглехидратни храни през целия ден, опитайте да имате малки редовни количества въглехидрати с бавно освобождаване, тъй като те са полезни за управлението на нивата на кръвната захар.

Доброкачествените въглехидрати могат да играят важна роля в пътуването ви с отслабване, но трябва да изпълнявате правилно разпределението им.

Не прекалявайте

Определено има такова нещо като преустройство. Докато трябва да се движите по тялото си по някакъв начин всеки ден, важно е да промените тренировката и да позволите
вашето тяло да си почине.

Всеки човек ще има индивидуален праг за това, което представлява преквалификация, така че е въпрос на слушане на вашето тяло, а също и оценка на вашите собствени резултати и енергийни нива.

Твърде много упражнения могат да доведат до наранявания, изтощение и хормонален дисбаланс.

Помислете за използването на билки за помощ

В последно време има интерес към нова съставка, наречена Bluenesse, която е екстракт от лимонов балсам (Melissa officinalis).

Предварителните проучвания показват, че Bluenesse може да помогне да осигури полезни физиологични ефекти за психичното здраве, като същевременно има успокояващи и подобрени ефекти на бдителността.

Спокоен сън

Когато тялото не е под напрежение, нивата на кортизол естествено се увеличават след пробуждането и намаляват през нощта.

Когато тялото е под стрес, нивата на кортизола могат да бъдат ниски през целия ден и повишени през нощта. Намирането на начини за изключване, отпускане и добра хигиена на съня са от съществено значение за добрия сън.

Адекватният сън и регулирането на цикъла на съня е важна стратегия за управление на нивата на кортизол

Джесика Спендлоу е изпълнителен диетолог от колектива за здраве и производителност, който понастоящем съветва спортисти от GWS Giants, Cronulla Sharks и Giants Netball

Интересни Статии

Най-добрите кожени якета за мъже, които да носят точно сега

Апартаментът на съвременния футболист Дрийм

Най-достъпните маркови костюми за мъже на бюджет

Момичета в дъжда От Реми Коздра и Касия Бацулис [NSFW]