Истината за използването на пептиди и как те влияят върху здравето

Anonim

В медиите имаше много дискусии и спорове относно използването на пептиди.

В моите клиники ме питат няколко пъти на ден от пациентите дали могат да ги имат и дали са дори законни (мисля, че много хора частично се надяват, че са незаконни).

Интересното в това отношение е, че повечето хора, които ги питат, мислят за тях като просто най-новото в непрекъснато растящия пазар на бързи фиксирани магически отвари.

Попитани от пациенти и приятели за пептиди и други лекарства за увеличаване на теглото или загуба на тегло, аз винаги питам (и трябва да се запитате и за себе си): Какво искате да постигнете? Дали е законно (всъщност пептидите са напълно законни, ако са предписани от лекар)? Кои са най-добрите за мен?

Какви са пептидите

В света на здравеопазването и фитнес пептидите се използват и се препоръчват за повишаване на енергията, изгаряне на мазнини, изграждане на мускули и подобряване на атлетичната способност.

Ако мислите, че хормонът е дърво, съставено от много протеинови клонки и още повече пептидни клонки, лесно е да разберете как хормоните могат да имат много странични ефекти, ако се използват неправилно.

Пептидите, от друга страна, са много по-малки и са предназначени да стимулират специфични рецептори за растежен хормон, така че да можете да приспособите резултатите си.

По същество те могат да се използват за получаване на мускули или загуба на тегло, възстановяване, намалено възпаление и са в челните редици на нови специфични специфични лечения за редица нарушения.

Първо, трябва да разберем как функционират нашите органи. В основата на нашия мозък лежи малка жлеза, наречена хипофизната жлеза. Независимо от факта, че хипофизната жлеза е малка, тя е контролната единица към други хормонални жлези, например надбъбречните жлези и тироида, които са от жизненоважно значение за огромната част от контрола на вашето тяло и общото благополучие.

За да поддържате устойчиво равновесие в тялото си, хипофизната жлеза изпраща сигнали (хормони) в кръвоносната система към другите органи и жлези в тялото ви, за да контролира или създава свои собствени хормони, ако е необходимо.

"Тези хормони поддържат тялото си здраво и здраво. За съжаление, с напредването на възрастта те ще започнат да намаляват. "

Един от хормоните, продуцирани от хипофизната жлеза на мозъка, е човешкият растежен хормон (GH или HGH). Човешкият растежен хормон поддържа регулацията на тялото, храносмилателната система и нивата на инсулина.

Но какво сигнализира за хипофизната жлеза? Хормон за освобождаване на растежен хормон (GHRH), който произхожда от хипоталамуса.

Как работи

Има много видове пептиди, които работят върху различни части на тялото. По-конкретно, има пептиди, които могат да увеличат производството на GHRH от собствения ни организъм от Hypothalamus, за да освободят естествено повече човешки растежен хормон.

Тези аминокиселини стимулират нашата хипофизна жлеза да произвежда и изхвърля повече от човешкия растежен хормон в кръвния поток. Увеличаването на производството ще подпомогне потенциалното намаляване на ефектите от застаряването.

За да разберете ползите от анти-стареенето, е важно да разберете ползите от увеличения човешки растежен хормон в организма. HGH действа върху много тъкани в тялото. При деца и юноши стимулира растежа на костите и хрущялите.

При хора от всички възрасти той увеличава производството на протеини, стимулира използването на мазнини, пречи на действието на инсулина и повишава нивата на кръвната захар.

GH също повишава нивата на инсулиноподобен растежен фактор-1 (IGF-1), който е важен за развитието на чиста мускулна маса и е ключов фактор в отрицателната обратна връзка, която причинява намалено естествено производство и освобождаване на HGH от хипофизата, когато хипоталамусът е информиран за нивото на HGH в организма.

Това означава, че когато има ниски нива на HGH, хипоталамусът ще освободи стимулатори на HGH, наречени хормони за освобождаване на хормоните на растежа (GHRH), и когато нивата са високи, ще работи за по-ниско производство.

Това е една от причините, поради които трябва да приемате само хормони, предписани от лекар, за да предотвратите подуване на котките, когато спирате хормоните.

Тъй като пептидите работят върху GHRH рецепторите, той се движи около отрицателната обратна връзка.

Какво има вътрешни пептиди

Преди да проверите дали пептидите са подходящи за вас, нека да разгледаме какво е вътре в тях.

Просто казано, те са малки протеини, съставени от по-малко от 50 аминокиселини. Малко аминокиселини са по-демонизирани по-късно от пептидите, което потенциално дава несправедливо предимство в спорта.

Но тъй като един пептиден специалист каза: "За да обозначите всички пептиди, злото би било като екзокулиране на макове поради връзката на растението с наркотиците. Всъщност, в малки дози и в рамките на медицински одобрени и предписани продукти, пептидите могат да бъдат слаб тен, тяло и най-добрият приятел на живота. "

Как да приемате пептиди

Повечето пептиди се инжектират в тялото, но специалистите вече разработват други методи за въвеждане на пептиди в тялото.

Това включва кремове, които се прилагат върху кожата локално (извън кожата) или трансдермално (подобно на пластири). Те могат също така да се прилагат върху кожата в устата или да се консумират, където тя се абсорбира в тялото.

Ако използвате пептиди

Когато питате какво искате да поставите в тялото си, трябва винаги да попитате дали ползите надделяват над страничните ефекти.

Както всяко вещество, за което не знаете нищо, те не трябва да се купуват онлайн от нерегистрирани доставчици или да се заемат от приятел и след това да се инжектират или консумират.

Аргументът за пептидите

Има достатъчно и солидни доказателства, подкрепящи коригиращите ефекти на увеличения човешки растежен хормон.

Както се обсъжда и в здравната служба на Харвард, някои от предимствата включват: защита от фрактури, повишена мускулна маса, понижена телесна мастна тъкан, подобрен капацитет на упражняване и намален риск от бъдещи сърдечни заболявания.

Редица проучвания показват също подобрения в психологическото благосъстояние, със специфични подобрения в енергията подобри качеството на съня (по-малко събуждания, увеличена продължителност на дълбокия сън). Освен това, потреблението на здравни грижи и болните дни намаляват успоредно с подобряването на психическото благосъстояние.

"Всеки човек желае да живее дълго", пише Джонатан Суифт, "но никой няма да остарее." Той беше прав, а изворът на младостта не трябва да бъде илюзия.

Съществуват редица пептиди, които са разработени, за да подпомогнат хипофизната жлеза при освобождаването на повишени количества растежни хормони.

В сравнение със стероидите и тестостерона, с големия си потенциал за бързи ползи и потенциални странични ефекти, това не са магически фасул, които ще ви превърнат в супер спортист за една нощ. Пептидите са по-скоро средно изгорени за онези от нас, които знаят, че тялото, което искаме, е начин за подобряване на начина на живот и че часовете в салона са необходими.

Повечето хора, когато са запитани какво мислят за пептид, просто не им пука. Те са насочени към резултатите и за тях няма значение, че техният метод може да е лудост. Пептидите са магическа джинка, която е готова и чака да приеме желанието на сърцето ви.

Подобно на повечето неща в живота, успехът отнема малко работа и всяка помощ по пътя се оценява. Правилният план и правилните пептиди могат да помогнат на вашето тяло да върши нещата, които вече прави, за да постигне желаните резултати.

Самият аз използвах набор от пептиди в продължение на много години и живея с бързи темпове, пътуване, работа и събития, изпълнени с живот, трябва да изглеждам естествено, изглеждат годни и здрави и по-важното енергични и не уморени, всички пептиди, които ми помагат да постигна,

Аргументът срещу пептидите

Те могат да имат големи, но потенциално сериозни нежелани реакции и трябва да говорите с лекар преди да обмислите употребата им.

Използвани неправилно, пептидите имат потенциал да причинят странични ефекти в различна степен в зависимост от потребителя.

Те могат да включват:

 • Сърбеж в мястото на инжектиране
 • Повишеното задържане на вода (общ признак на предозиране)
 • Повишен глад
 • Суха уста
 • Бръчки или изтръпване
 • Високо кръвно налягане
 • Екстремна бъбречна болка
 • Болка в ставите
 • Затъмняване на бенките и увеличаване на луничките
 • Отслабване / загуба на тегло
 • Намалено плодородие

Това не е магическо лекарство

Много хора печелят много пари, за да продадат това, което искате, така че винаги помнете какво трябва да направите, колко време ще го направите, как да го направите и какви странични ефекти има, за да имате реалистични очаквания за това какво може да направи за теб.

Докато пептидите могат да ви помогнат да изгаряте мазнини по време на работа, хранене, говорене и дори сън, те трябва да бъдат комбинирани с други фактори на начина на живот в продължение на няколко месеца, за да видите най-добрите резултати.

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията