Нещата, които никога не би трябвало да правите след тренировка

Anonim

Оставяне на мръсно пране в колата. Изскачащи пъпки. Непрекъснато замазващо бельо за пълния ефект на летните свободни топки. Всички се смятат за лоши навици на всеки друг език, но днес гледаме на различен вид лош навик - тези, които често се практикуват след тежки тежести или кардио сесия в местната фитнес зала.

От запалването на цигара, за да прескочите стречинг, ние очертаваме най-лошите неща, които можете да направите в тялото си след тренировка с помощта на специалист от главния диетолог на Paramount Recreation Club и личния си треньор Йордан Пондър.

Мислиш, че си бил непослушен наркоман? Прочетете нататък.

Пропускане на опъване

Ти дойде, ти се простря, направи си надбавки и сега е време да се прибера вкъщи. Грешен. Протягането след тренировка е една от най-важните и често пренебрегвани практики във фитнес залата.

Разсъжденията зад разтягането на мускулите, които току-що работехте, ще помогнат на фазата на възстановяване. По-конкретно, разтягането ще позволи на мускулите ви да се възстановят по-бързо, като по този начин ще спомогнат за растежа на мускулите, като същевременно ще ги поддържат в най-добро състояние.

Прекалено сърдечно

Когато току-що сте завършили час обучение на тегло тегло, това е лоша идея да го последва с интензивна сесия на кардио.

"Ако тренирате определени мускулни системи - бърза потупване срещу бавно потрепване и работите с модели на експлозивни движения, няма да получите мускулно възстановяване", казва Йордан Пондър.

- Ще ги изчерпиш.

Разумът обяснява, че макар да не е непременно лошо нещо, то е, ако тренирате за мускулна хипертрофия (увеличаването на размера на скелетната мускулатура чрез увеличаване на размера на съставните клетки). Всъщност, поддръжката на кардио сесия в задната част на сесия с тежести няма да получи желаните резултати.

Експерти казват, че някои кардиото след сесия за тежести е добре, стига да е около 20-30 минути максимум. Ако трябва да направите и двете в същия ден, отделно тегло и кардио сесии с около 5 часа.

"Често с тренировка, стига да е последователна, по-малко е повече", добавя Ponder.

Пушенето след сесия за фитнес

Когато го хвърлихме по време на срещата за мозъчна атака, се срещнахме с: "Какво по дяволите ходиш?" Това не е от значение, но ако трябва да знаете, две думи. Западна Сидни. Но ние се отклоняваме.

Тютюнопушенето след сесия в салона, независимо дали става въпрос за тежести на кардио, е пряк път към датата на смъртта.

Според Пондър, хората, които правят това, разширяват дробовете си по време на тренировка, разтягат ги и след това пускат отрова в тях.

"Може да е по-лошо от нормалното пушене."

Той не е наред. Според съществуващите изследвания пушенето след всяка форма на упражняване поставя "огромен" стрес върху сърцето.

Здравите органи и растящите мускули изискват сърцето да доставя кислород, за да функционира. Когато запалите цигара след сесия в салона, вие основно изтощавате кислородното тяло и го замествате с вредния въглероден диоксид.

Ще изсипете ли мляко в резервоара за гориво на автомобила и очаквате, че той ще работи перфектно? Точно.

Забавяне на храненето след тренировка

От решаващо значение е да се храните след голяма тренировъчна сесия за попълване на хранителните вещества, които тялото Ви се нуждае. Пропуснете това и не насърчавайте клетките си да ре-синтезират или да се размножават растеж, според Ponder.

"С други думи, не насърчавате възстановяването на мускулната тъкан."

Ponder препоръчва да зареждате тялото си с висококачествени въглехидрати като банани, за да помогнете за ремонта, преди да постигнете висококачествено хранене. Болниците трябва да се стремят да ядат след 15-20 минути след последния си сет.

И висококачественото хранене не означава семейна сделка от KFC. Мастните храни по същество ще отменят упоритата работа, като забавят храносмилането, ограничават количеството въглехидрати и аминокиселини, които могат да достигнат кръвта ви, преди да бъдат разпределени в мускулните клетки.

Не достатъчно да спя

Просто е. Сънят е от първостепенно значение и никога не трябва да се пренебрегва, обяснява Размишлявам.

- Мускулите се възстановяват, когато са в състояние на покой.

С други думи, вашето тренировка е само ефективно, когато дадете на тялото достатъчно време за почивка и възстановяване на увредените мускули.

Забравяйки да се охлади

Това е човешката природа да се специализира в едно нещо и да го направи добре.

- Бягайте бързо, повдигнете тежки тежести. Не мислим за това, което правим на тялото ни, когато това се случи и наистина го подчертаваме ", обяснява Пондър.

"Мускулите са еднакви. Не можете да ги слагате под купчина стрес по време и след упражняване. Ако не ги оставяте леко, охлаждате, протягате, мобилизирате, тези по-здрави мускули се стесняват и по-слабите мускули стават все по-слаби.

Смятам, че идеята за този сценарий в съвременното общество сред мъжете е добра.

"Колко момчета на възраст над 50 години могат да докоснат пръстите си?"

Охлаждането надолу не трябва да бъде труден процес. Постепенно намалявайте сърдечния ритъм с неща като:

  • Пяна ролки
  • Разходете го на бягаща пътечка за 10 минути
  • разтягане

Това ще гарантира, че организмът ви е зареден за следващата тренировка, като същевременно намалява времето за възстановяване.

Пиете алкохол след тренировка

Наистина ли? Това не е мозък. Тялото трябва да се хидратира след тренировка и алкохолът има обратен ефект от хидратацията. Когато тялото ви изгуби течности, мускулите ви се дехидратират. Ще загубиш отново.

Jordan Ponder е основател на Paramount Recreation Club и Transform Health в Сидни, Австралия. TransformHealth е създаден, за да вдъхнови обичайното здраве и да подобри представянето. Свържете се с Йордания, за да организирате консултации за хранене, фитнес и начин на живот.

Интересни Статии

Най-добрите кожени якета за мъже, които да носят точно сега

Апартаментът на съвременния футболист Дрийм

Най-достъпните маркови костюми за мъже на бюджет

Момичета в дъжда От Реми Коздра и Касия Бацулис [NSFW]