Тези приложения ще помогнат за увеличаване на Вашето психично здраве

Anonim

Тази история първоначално е публикувана в колективния център

В забързания 24/7 свят, в който живеем, може да се окаже трудно да намерите дори пет минути, за да си поемете дъх и да се съсредоточите върху себе си.

Рестартиране на настроение и ум.

Винаги има имейл, текст или сигнал в социалните медии, за да ни насочи вниманието. За щастие, ако можете да намерите време за отнемане, има все по-голям брой приложения, предназначени да ви помогнат да увеличите настроението си, да облекчите стреса и да подобрите психическото си здраве.

Въпреки че тези приложения не трябва да заменят професионалната помощ за тези, които се нуждаят от нея, те могат да бъдат използвани заедно с професионалните услуги за поддръжка или като удобна помощ, която да пазите в кутията с инструменти.

MoodKit

MoodKit е цялостно приложение, включващо четири интегрирани инструмента, които позволяват на потребителите му да поемат настроението си и по този начин да развиват здравословен ум. Първият инструмент се основава на техники за когнитивно поведение (CBT), за да предостави на своите потребители повече от 200 персонализирани дейности, които помагат да се подобри настроението ви.

Друг инструмент е "Мислещ", който ви учи как да управлявате настроението си. Устройството за проследяване на настроението ще ви покаже модели и прогрес, докато журнал ви позволява да си записвате бележки. Нагоре, ако установите, че се нуждаете от тласък, MoodKit е един от най-задълбочените инструменти там.

фенер

Ако търсите много специфична, насочена помощ, Фенерът може да е подходящото приложение за вас. Когато се регистрирате с фенерчето, ще получите тест, за да определите какво искате да работите в живота си.

След това ще бъдете съчетани с професионален треньор и ще му бъде дадена серия от упражнения. Дейностите са предназначени да бъдат изпълнявани ежедневно и са насочени автоматично. Докато работите в упражненията си, можете също да си починете лесно, знаейки, че вашият личен треньор е само няколко текста.

Дълбок сън

Не е тайна, че липсата на качествен сън може да има огромен ефект върху настроението и психическото ви състояние. Приложението "Deep Sleep" има за цел да предотврати всякакви проблеми със съня в зародишите, като предложи на потребителите ръководена медитация. Приложението съдържа настройки, които можете да настроите, за да намерите правилната медитация за личната ви сънна процедура.

Например, може да искате медитацията да играе веднъж или може да искате тя да се повтаря през цялата нощ. Също така има опция, която позволява на приложението да ви уведомява, че ще имате умните мигове през целия ден.

Happify

Happify работи върху теорията, че дори ако прилагате само няколко минути на ден към вашето щастие, можете да видите значителни резултати в рамките на няколко дни. Happify предоставя на потребителите си дейности и игри, които се основават на положителна психология, съзнателност и CBT техники.

Според Happify 86% от честите потребители смятат, че тяхното щастие се е увеличило в рамките на два месеца от началото на приложението. Можете да използвате приложението по всяко време и навсякъде, тъй като е налице както на компютри, така и на мобилни устройства.

Прост навик

Обикновеният навик е чудесно приложение за медитация и внимание за тези в движение. Без значение колко време имате, независимо къде сте, сигурно ще бъдете медитация за вас. Например, ако пътувате с автобус, има специална медитация, която ви помага да се съобразявате, въпреки шума и хаоса около вас.

Ако току-що сте пристигнали у дома след дълъг ден, има медитация за този сценарий. И черешката върху всичко това? Приложението е създадено от екип от психолози и специалисти по медитация в Харвард, така че знаете, че сте в добри ръце.

Flowy

Ако страдате от атаки на паника, Flowy е отлично приложение, което трябва да имате, когато имате нужда от нещо точно тук, точно сега. Приложението е създадено от Саймън Фокс, който самият той самият са изпитали панически атаки. Саймън знае, че когато сте в атака, нямате време за подробности, така че Flowy е много проста.

Всъщност играете игра - целта ви е да помогнете на Aegir, бога на морето, да поправите лодката му - но ще използвате дихателни техники, за да играете. Според Flowy, след само 90 секунди, ще се почувствате по-спокойни.

начало

Ако страдате от депресия, може да ви е от полза да изтеглите Start. Това полезно приложение бе създадено от основателите на Йод, уеб сайт, който позволява на потребителя да споделя опита си с различни медикаменти. Старт обаче е насочен единствено към тези с депресия.

Тя позволява на потребителите да следят симптомите си на депресия и да управляват всички свързани с тях лекарства. Тъй като може да отнеме известно време антидепресантите да действат, приложението ви помага да проследявате всички странични ефекти и как се чувствате, което помага да се създаде цялостна картина. В идеалния случай ще споделите резултатите си с медицинските специалисти, които Ви лекуват.

Думи: Брина Хаус
Следвайте колективния център в Facebook и Instagram

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията