Учените може да са открили лекарство за обръщане на плешивост при мъжете

Anonim

Така че има добри новини и лоши новини за мъжете, които се занимават с косопад.

Добрата новина? Изследователи от Johns Hopkins Medicine са успешно изпробвали експериментално съединение, което обръща загуба на коса, сива коса и възпаление на кожата, което обикновено е свързано с диетите с високо съдържание на мазнини и висок холестерол в западния свят.

Накратко: Ние сме официално една крачка по-близо до намирането на лек за плешивост при мъжете.

Изследователите вярват, че експерименталното съединение спира производството на някои мазнини, наречени гликосфинголипиди (GSL), основните компоненти, които съставляват кожата и клетъчните мембрани.

Проведени са проучвания върху мишки, които са получили диета с високо съдържание на мазнини и холестерол. Това води до дискурси на косата, които се проявяват от черно до сиво до бяло, обширна косопад и възпаление на кожата, проявявани от множество рани.

След като мишките бяха хранени със съединенията, тези ефекти бяха обърнати.

Сега за лошата новина - съединението е тествано само на мишки и изследователите казват, че няма потвърждение, че то все още ще работи безопасно за хора.

Това, което пробивът донесе на масата, е възможен път за борба с косопада. Subroto Chatterjee, който е професор по педиатрия и медицина в Университет Джонс Хопкинс, обяснява как този резултат може потенциално да промени живота на мъжете.

"Нашите открития показват, че западната диета води до загуба на коса, избелване на косата и възпаление на кожата при мишки и смятаме, че подобен процес се случва при мъжете, които губят косата и изпитват избелване на косата, когато ядат диета с високо съдържание на мазнини и холестерол", казва Chatterjee,

Засега учените ще продължат да разширяват резултатите си върху съединението, известно като D-PDMP, за да определят ефективността и количеството, необходими за активиране на растежа на косата.

"Надяваме се, че някой ден в бъдеще това може да означава по-бързо, по-ефективно възстановяване от плешивост, избелване на косата при застаряващото население и излекуване на рани", казва Chatterjee.

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива