Расистката реклама на Rusty Yak, насочена към червените глави, е забранена в Австралия

Anonim

Да не похулиш червените си глави. Това беше изречението, предадено на най-новата рекламна кампания на Carlton и United Breweries за Rusty Yak Gingery Ale, която официално е била забранена от австралийски екрани.

След като обяви, че рекламата е "обидна", "расистка", "тормозена" и "дискриминираща" тези с червена коса, рекламният пазител действа по съответния начин, като счита, че то осакатява потомците на сатанинските гняв.

В рекламната аудитория на Rusty Yak Gingery Ale се иска да спре разпространението на джинджифиловия ген, който е "плаващ в нашата ДНК, изненадващи семейства от поколение". Докато сме смешни за мнозина (нас), други извършиха пълна обида и излязоха по дяволите от PC картата.

"Много е обидно рекламата да бъде дискриминираща срещу тези с червена коса, което предполага, че те трябва да" спрат разпространението на гена ", сякаш това е някакво заболяване. Децата вече се тормозят в училище, защото имат червена коса, а подобни реклами само поощряват този тип тормоз ", пише една жалба.

Създателите на рекламата в Clemenger BBDO Melbourne пожелаха посланието им да спрат "разпространението на Джинджърския ген", за да се придържат към скритите бутилки от Rusty Yak Ginger Aleles в редовните Yak шест пакета.

Карлтън и Обединените пивоварни отговориха на забраната, заявявайки, че не е съгласна с решението, тъй като червените глави не са състезание.

"Жалбите се занимават с дискриминация и обида срещу хората поради червената им коса, но този признак не попада в расата".

Освен това, създателите обясниха, че рекламата свързва Русти Як Джинджър Але и червените глави в любящ, лек и хумористичен начин.

"Рекламите не популяризират дискриминацията или злоупотребата, както са дефинирани по-горе по буквален или фигуративен начин, като се има предвид темата и общото впечатление на рекламите не е отрицателно към червените глави, а по-скоро хумористично и комично съобщение, че сме открили" гена на джинджифила " в нашата бира ", добавя CUB.

Стандартите за рекламиране потвърдиха, че червената коса действително попада под картата на състезанието, тъй като "ДНК може да се счита за свързана с родословието и спускането, и следователно счита, че в този контекст позоваването на хората с червена коса попада в обхвата на дефиницията за раса".

Оттогава CUB извади рекламата от уважение към онези, които бяха обидени.

Интересни Статии

Най-добрите кожени якета за мъже, които да носят точно сега

Апартаментът на съвременния футболист Дрийм

Най-достъпните маркови костюми за мъже на бюджет

Момичета в дъжда От Реми Коздра и Касия Бацулис [NSFW]