Най-полезният език за предприемач, който да научи, не е това, което бихте очаквали

Anonim

Всички искахме суперсили, когато бяхме деца - но никой не молеше Дядо за френски учебник по граматика.

Но в днешния глобализиран свят езиците са по-важни от всякога. Разбира се, възможно е да преминете през цялата си кариера, без да научите дори "хола", но вашите възможности са много по-ограничени и секцията за умения на вашата автобиография далеч по-малко привлекателна без втори език.

Всъщност, през 2015 г. основателят на Microsoft и милиардерът Бил Гейтс заявиха, че най-голямото му съжаление в живота е, че той говори само английски. И преди да изключите и да помислите: ако Бил Гейтс не успя да го управлява как трябва да мисля, това учение по езици е по-скоро постоянство, отколкото нещо друго. И целта на изучаването на втори език като възрастен (в бизнес контекст) е преди всичко социална, а не функционална.

С други думи, освен ако не сте двуезични, няма да провеждате срещи и да пишете доклади на втория си език. Полезността на това научаване идва от способността ви да се свързвате с колеги в отвъдморските офиси, да можете да се грижите за командировки (и да бъдете първият избор, който трябва да бъде изпратен при тези пътувания) и да докажете, че все още притежавате някакъв вид умствената сръчност.

Също така, ако искате да спечелите сърцата и умовете на целевия си пазар и този пазар включва хората, които говорят различен от вас език, опитвайки се да научите малко от него, може да се извърши дълъг път.

В повечето австралийски гимназии изучаването на езици обикновено се фокусира върху европейски езици - френски, испански, немски и т.н. Въпреки това, според Геоф Куатромани, редактор на живот в EFTM, най-полезният език за англоговорящ предприемач да научи е :

"Мандарин - особено ако имате намерение да прехвърляте навсякъде в Китай производство или продажба."

Доро Шошан, списание за предприемачи, подкрепя това, като обяснява, че мандаринът е "Най-разпространеният език в света с 1, 1 милиарда родители".

Ripe, приложение за изучаване на езици, посочи, че трилиони долари от продукти се произвеждат и внасят от Китай всяка година. И с глобалните бизнеси като Alibaba, които се отправят към западните нации, е невъзможно да се прави бизнес с китайски клиенти, партньори или доставчици.

"Ако искате да имате предимство в международния бизнес, Мандарин вероятно е един от най-важните езици, който да се научи за бизнеса".

Така че го има: ако не сте решили на целевия пазар: Мандарин може да бъде добро място за начало. В противен случай имайте удар по испански език (сравнително лесен за учене в сравнение с много други бизнес езици), немски - официален език на пет страни и значителен втори език в четири други, или Френски език - един от най-популярните езици в думата и невероятно полезен език, който да се научи за предприемач, който се опитва да пробие световния пазар.

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива