Мемовете разрушават стигмата около психичното заболяване

Anonim

Мемоари, които вдъхновяват екзистенциалния страх, може да изглеждат депресивни. Но тяхната опустошителна честност всъщност разрушава табутата около говоренето за психичното здраве и помага на хората, които се борят с безпокойството, депресията и социалната изолация, да осъзнаят: те не са сами.

Headspace, Център за национална младежка фондация в Австралия, откри, че подходът към психичното здраве по "неклиничен" начин, "Като намиране на мем, който улавя вашите чувства и тревоги в смешен имидж", разгражда стигмата, свързана с проблемите на психичното здраве, особено сред хилядолетия. Отдалече от покровителствения стереотип, който "потапя" мемите, са злонамерени сили, които могат да увредят крехките ни умствени състояния, като се справят с тези въпроси, всъщност ги прави по-лесни за работа.

"Две неща правят по-лесно да се говори за трудни предмети: хумор и разстояние - качества, които естествено осигуряват мемите" ( Headspace ).

Те дори могат да бъдат по-добри от "влияещите върху здравето", чиито фалшиви вдъхновяващи цитати само ни карат да се чувстваме по-зле, за да не сме щастливи и бляскави 24 часа в денонощието. Всъщност Брок Бастиан, австралийски психолог, смята, че стигмата около негативните емоции е една от основните причини за депресията и ако хората просто могат да се договорят с факта, че е напълно нормално да се чувствате всеки момент и отново (тъй като мемите помагат) да осъзнаем), всички ние ще бъдем по-щастливи.

Пост, споделяна от Лола Таш и Никол Аргирис (@mytherapistsays) на 29 август 2018 г. в 12:28 ч. PDT

Тази идея беше наистина донесена в разследването на Headspace, когато един доброволец разкри: "Да си създам меми ми позволи да обсъдя опита си с психични заболявания или последиците от травма или дори от грозните части на живота и себе си, които обикновено не показват по начин, по който не бях толкова уплашен, че щях да изляза като твърде "интензивен" или "тежък". "

това, което наричате нервно разбиване, викам, неочаквано видях нещата така, както са

- толкова тъжно днес (@ sosadtoday) 25 юни, 2018

"Идеята е, че когато хората се намират в контекст, в който щастието е високо оценено, то създава чувство на натиск, който те трябва да почувстват по този начин", каза Бастиян пред Quartz . Така че, когато преживеем неуспех, ние "румим за това, защо (ние) не чувстваме начина, по който (ние) мислим (ние) трябва да се чувстваме", още повече влошаваме нашето състояние на ума. Ето защо е по-добре да изглеждате истински (и меми) направо в лицето.

Аз съм готов с тези глупости.

Пост споделена от The Tasteless Gentlemen Show (@thetastelessgentlemen) на 27 август 2018 г. в 9:22 ч. PDT

СВЪРЗАНИ: Бирата е по-добре за вас, отколкото книгите за самопомощ, кажете пиян учените

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията