Мелвин Таная разговаря със специални конци, културни бариери и предефиниране на модата

Anonim

Мелвин Таная се радва на предизвикателство. Чрез желанието му да се нарече нещо такова, се роди песента за мют, еклектичен етикет за мъжко облекло, който заслужава парчетата си на изключителни по поръчка материи. Странното е, че Таная отхвърли кариерата си в ООН, за да дойде тук. И той не знае как да шие.

Таня се разказва пред студиото си "Глебе" тази сутрин, като се превръща в лирична за постигането на невъзможното. Когато той и неговият съосновател на лейбъла Lyna Ty се сближават с бизнеса вътре, те го правят в средата на пълна тишина. Техният спечелил награди лейбъл рядко някога се е наслаждавал на тишината. Самостоятелно преподавани в света на модата от висок клас, Tanaya and Ty са създали международно, култово следване с благонадеждна клиентска база - фенове, които всъщност са татуирали песен за мют на кожата си.

Как върви дуото от дизайна на дрехи от колата, за да управлява един от най-уважаваните етикети за мъже? Simple. Следвайте червата си.

- Първите няколко години, когато работехме с колата ни.

За Tanaya това пътуване започна през 2009 г., когато любовта му към графичните дизайни и липсата на умения за производство на дрехи го доведоха до стар приятел в училище в Lyna Ty. Танайа не беше много привързана към масата на произведените фланелки там, за да накара Тай да направи модел за ризите си, преди да й разкаже за новата концепция, която имаше предвид. "Тя наистина се е свързала с концепцията и е скочила на борда", казва Tanaya.

Този бизнес за ризи щеше да умре бързо, преди да започне дори когато Таная и Тай откриха обаждане, което беше много по-голямо, отколкото очакваха. "Това (бизнеса с ризи) не издържа много дълго. Това беше първоначалната идея, защото не знаех как да правя дрехи.

Това, което бързо еволюира от обикновена риза, стана палто и след това концепция за чисто нов австралийски етикет. Единственото правило, което имаха предвид? Не можеше да бъде прекалено буквален и трябваше да предаде чувствата си под формата на дрехите си. Траекторията изглежда се очертаваше като "Song for the Mute", като "Ty" като обучен дизайнер на дамски и костюми, а Tanaya като бизнесменът, занимаващ се с лекото издърпване на дизайна, за да може да се носят на мъжете.

Трудният курс за катастрофа в модата едва сега започва. Таная трябваше да поеме огромната крива на обучение на нестабилния пазар на дребно, като същевременно направи грешки в бизнеса и продължи да работи в дневния си живот в луксозния търговец на дребно Harrolds. Нямаше разходка в парка. "Първите няколко години бяхме работили от колата си", казва Таня.

Израстването в Австралия със строги и традиционни азиатски родители гарантира, че желанието на двойката за творчество често се намръщава на мястото на по-конвенционалните кариерни пътеки - мисли адвокат, счетоводител, медицина, дете чудо и т.н. Таная казва, че за да заобиколят тази културна бариера, двойката се захванала за работата си в продължение на четири години, докато работеше с етикета, преди да се ангажират с това на пълен работен ден.

Идеята зад това беше да се уверят родителите си, че независимо какво се е случило, те все още имаха нещо, за да се върнат назад - невъзможно. "Отначало те се притесняваха, че сме сигурни, че сме добре от финансова гледна точка. Ние просто ги оставихме да знаят напредъка ни. Наградите, които спечелихме и как това се увеличаваше. Бяхме способни да се подкрепяме от гледна точка на бизнеса и производството, но това не беше евтино. "

Най-малкото за Таная, никога не е било да стигне до точката, в която можеше да докаже на родителите си, че една модна кариера е жизнеспособна. "Ние не копнеем, казвайки, че можем ли да ги убедим сега или сега? Ние сме щастливи със себе си и ние просто искахме да станем по-добри и по-добри в това, което направихме. "

Парите и славата също не бяха мотивацията за дуото. Първи по-добре като дизайнери и доказвайки, че не е само една фаза абсолютно беше.

По време на този стадий на растеж Tanaya не разполага с маса, за да работи, тъй като студиото се е удвоило като жизнено пространство. Двамата не искаха да смесват помещения за живеене и работа, но нямаше много избор. Както обяснява Таная, те просто направиха това, което трябваше да стигнат дотук. Песен за мют ще пусне първата си колекция, която се състои от осем парчета. Само самите панталони ще накарат Тай и Таная да проектират шест месеца. Тя стои като основен модел за всичките си панталони днес.

"Научихме го трудно, скачайки в дълбокия край. Създадохме колекция без фабрика. "

Срещата с Ник Устър и оказването му като съветник по стил чрез електронна поща е доста готино. Показването на колекцията ви в Парижното модно шоу също е готино. Съхранявайте облеклата си в над 12 страни и 25 от най-добрите луксозни бутици в света е почти нечувано за всеки австралийски мъжки облекло. За Таная, която няма никакъв формален моден фон, бихте помислили, че 29-годишният просто направи тези неща като сложна измама, за да накара модните студенти да се оттеглят в стажове.

Tanaya не трябва да знае как да прави дрехи, макар че изглежда, че напълно разбира понятието зад него. И по-важното е как да го продаде.

"Харесвах на дрехи, но не знаех за плат или за нарязване. С Лина тя започна да ме запознава с дизайнери и платове и разликата между тъкани и трикотажни. Отиваме пет години и се учим всеки ден. Ние отиваме в Япония и Италия, за да създаваме собствени тъкани. Така че все още е толкова вълнуващо за мен, тъй като научаваше за основните неща.

Засега Tanaya се грижи за търговията на едро, дизайна и търговията на дребно, като същевременно следи брандирането и художествената насоченост на бизнеса. Ти, от друга страна, се грижи за творческото направление на колекцията си, като гарантира, че целият баланс между "продадените" и "естетиката" ще бъде задоволен по време на пътешествието за песента за мют.

Предизвикателствата изглеждат като фактори, които Таная също приветства като част от живота в бизнеса. Когато двойката се захвана за пръв път, те нямаха достъп до специална тъкан. Така че те отидоха направо до верните си Жълти страници и студено, призовани за търсене на доставчици на нишки. Без никакви връзки в отрасъла и без наставници, Таная и Тай призоваха всеки доставчик в Сидни без никаква полза за техните нужди. Както казва Таная, "научихме го по трудния начин, скачайки в дълбокия край. Създадохме колекция без фабрика. "

Но дори и първата им колекция не е била катастрофирана, тъй като дрехите ще се разпаднат в пералнята. Песента за мютите се нуждаеше от нов план, така че се насочиха към търговско изложение в Париж, наречено Premiere Vision, където успяха да се срещнат и да изградят отношения с доставчиците на висококачествени тъкани. Това е, което Tanaya придава на дизайна на марката днес, сребърен куршум за техния успех в нестабилния свят на дребно на модата.

"Ние се срещнахме с някои доставчици там и отнема известно време, за да се създаде връзка, където можете да създадете свои собствени тъкани. И мисля, че това ни отличава. Ние сме сравнително млади, но със сигурност са необходими няколко години. "

"Търпението, упоритата работа и страстта към това, което правите, са най-важни, защото сте толкова добри, колкото и вашия продукт".

Изненадващо, Таная казва, че никога не е било целта им да създават свои собствени тъкани, обяснявайки как напредъкът към това пространство е просто "органичен". Нищо не е измислено първо в Song for the Mute, тъй като всичко зависи от тъканта, която създават. Седемдесет процента от процеса на проектиране е за тъкани и расте оттам органично. Следователно цялостният външен вид на всяка колекция винаги е различен от последния, въз основа на ограничената работа на тъканта, която те произвеждат.

Предвид продължаващия успех, който етикетът е виждал през годините, Таная казва, че онези, които искат да се преместят в индустрията, не трябва да бъдат възпирани от големия шанс за провал. - Не мисля, че се нуждаете от много пари. Вече нямаме инвеститор и ние започнахме с нищо. Търпението, упоритата работа и страстта към това, което правите, са най-важни, защото сте толкова добри, колкото и вашия продукт. "

И по отношение на повишаването на този начален капитал, за да се измъкнат нещата от земята? - Дръжте втората си работа толкова дълго, колкото можете, докато не сте готови да я пуснете.

В крайна сметка, независимо от наградите, признанията за знаменитости (Lupe Fiasco е определено като следващ сътрудник) и нарастващите приходи, изглежда, че Tanaya има очите си, поставени единствено върху една награда - семейство. "Ние не се опитваме да потвърдим нашия успех. Това е по-скоро като изграждане на семейство. Просто идвам на работа всеки ден и виждам собствения си екип там, че за мен е добро усещане. Да видим собственото си пространство. Простите неща, малките неща ни водят. "

- О, и една от най-големите ми лични цели е да накарам родителите на Лина да се гордеят с това, което прави.

Направете две награди.

Снимка, произведена изключително за D'Marge от Питър Ван Алпън - Няма възпроизвеждане без разрешение.

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива