В Macallan 1926 дуо Smashes запис като най-скъпите уиски, някога продадени

Anonim

На последно място ви донесохме новини за две изключително желани бутилки от уискита на малката малц от Macallan от 1926 г., които се отправят към търг през май в Бонъмс Хонг Конг.

Ами лейбъл Летище на летище Дубай Лео Клаус ги победи, продавайки две от същите същите бутилки за рекордните US $ 1, 2 милиона.

Сребърните бутилки, които бяха отрязани от международен бизнесмен, се състоят от The Macallan Peter Blake 1926 60-годишен и The Macallan Valerio Adami 1926 60-годишен.

Изтеглена през 1986 г., като само 24 примера (12 за "Блейк" и 12 за "Адами"), динамичното дуо на света с уиски се отличава с реколтата на дизайнерите, създадени от известните поп-изпълнители Питър Блейк и Валерио Адами.

Самият Блейк е човекът, заслужен за създаването на албума на Бийтълс за Lonely Hearts Club Band на Sgt Pepper, докато Adami е известен с абстрактните си изображения, използвайки смели черни линии.

Когато става въпрос за премия за уиски, нахлувайки маргиналната марка от 1 милион долара, експертите като Мартин Ебер от публикацията за напитки " Време за уиски" твърдят, че всичко се свежда до рядкост.

"Докато възрастта и произходът определено имат много общо с това - 60-годишният е древен в уиски." Макаланът понякога се разглежда като връх на шотландците, особено бутилките им, освободени от 60-те до 90-те години на миналия век ".

"Основното нещо, което кара невероятната цена, е, че тези бутилки са ограничени до 12 парчета, така че е изключително рядко за тях да станат достъпни. Те също бяха дестилирани през 20-те години на миналия век и не виждате много уиски от толкова далече.

Търговецът на дребно Le Clos заяви, че оригиналната продажба на бутилките е отишла за 20 000 паунда, докато последната официална продажба на отделна бутилка отиде за 75 000 щатски долара чрез търг в Christie's.

Засега най-малко Le Clos са притежателите на световни рекорди за най-скъпо продаваното уиски. Ще ви информираме за цената, която бутилките при Bonhams донесоха на 18 май.

Интересни Статии

Gunmaker Holland & Holland Помощ за изграждане на най-скъпите Range Rover някога

Костюмът на Пол Бетани в случай на отмъстители в Лондон беше истинският супергерой

Dicker Swimwear стартира със Синтия Дикер

Стилът на Луис Хамилтън е дошъл дълъг път, ето как да го погледнем