Ниските въглехидрати диети са страхотни за отслабване. Но има улов

Anonim

Разбира се, поничките са пълни със захар и холестерол, но любимата ни диета с въглехидрати може да отнеме години от живота си. Ако сте адвокат на кето, палео воин или наркоман Аткинс, вероятно сте хвърлили няколко килограма - и затова ви поздравяваме. Но едно ново проучване, направено за дългосрочните ефекти на диета с ниско съдържание на въглехидрати, предполага, че може да се наложи да поставите #goodvibes в задържане.

Преди да преминете към заключенията - това не беше двуминутно проучване, проведено от стажанти по биология. Това проучване, финансирано от Националния институт по здравеопазване, разглежда данните, които се връщат към 80-те години на миналия век, и служи като предупредителна дума за тези, които ядат пържола за закуска, яйца за обяд и бекон за вечеря.

Проучването, публикувано в Lancet Journal of Public Health, установява, че независимо дали извършвате жестокостния акт на замяна на спагети с "тиквички" или дали не се поддавате на вечното хранене на хляб и бисквити, вие сте завинаги.

Както съобщава Максим, "Изследователите установиха, че както високи, така и ниски проценти въглехидратни диети са свързани с повишена смъртност, като минималният риск се наблюдава при 50-55% прием на въглехидрати." Така че основно: умереността е ключова.

За съжаление за хората, които заменят по-голямата част от въглехидратите си с животински протеини и мазнини (от източници като агнешко, говеждо, свинско и пилешко), този вид диета е корелирана с по-кратък живот. Това е в контраст с тези, които са получили по-голямата част от протеините и мазнините си от "зеленчуци, ядки, фъстъчено масло и пълнозърнести хляб", за които се установи, че живеят по-дълго.

"Диетата с ниски въглехидрати може да съкрати продължителността на живота до четири години", ( BBC ).

Изследователите стигат до извода, че "източникът на храна значително променя връзката между приема на въглехидрати и смъртността" ( Максим ). Така че, основно, ако приемате диета с ниско съдържание на въглехидрати, не заменете всичко с месото. И ако искате да подобрите здравето си, "пълното кето" не е единственият вариант - можете просто да включите своя тънък нарязан бял тост за някаква пълнозърнест доброта.

Нашите вземане? Всичко с умереност. Включително златна и троен шоколадова торта.

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията