Време е всеки човек да е научил разликата между формалното и полуформалното

Anonim

Веднъж на по-склонно време, мъжете редовно присъстваха на събития, при които се носеше черна вратовръзка и бяла вратовръзка. В тези по-очарователни дни формално означаваха бяла вратовръзка и опашки, докато полуформалното се отнасяше за дрехи за вечеря, смокинги и други повторения на черна вратовръзка. Ала тези дни са зад нас и сме потопени в свят, който вече няма за разлика от официалната и полуформалната. Живеем в мрачни времена, господа.

Харк! - Какво е това в далечината? Светлина в края на тунела ли е? Маяк в тъмнината? Малък блясък на надеждата?

Защо да е така, защото днес разбиваме кодовете за обличане дори и в най-стилния човек, който може да разбере. Ето какво означава формално и полуформално, нещата и нещата на всеки и вдъхновение за следващото ви събитие.

Разликата между формалното и полуформалното

В своята най-основна, съвременната официална рокля обикновено обхваща както бели вратовръзки, така и черни кожени костюми. Полуформалното, както подсказва името, е малко по-спокойно - помислете за тъмен костюм и вратовръзка или нещо, което бихте нарекли "коктейл".

Официалното облекло на мъжете

Том Форд

Смокинята е сърцето на официалната рокля. За понякога дрънкулка е задължителна - сако, бяла риза и бяла риза. За малко по-малко покръстени случаи, черна вратовръзка е редът на деня - едно безконечно яке, черно кумбърбунд или жилетка и черна пола. Други събития може да се обадят за сутрешна рокля, официалният ден на обличане, който се състои от сутрешно палто, жилетка и панделки. Забележка: Да, можете да отидете на син смокинг, ако искате не толкова официално формално.

СВЪРЗАНИ: Как да носите смокинг и къде да получите един

Официално

Suitsupply

Опознайте себе си с традиционния смокинг.

Ето къде дойде. И ето как да го носите.

Не импровизирайте.

Това не е време за черна риза (или друг цвят, различен от бял, за това), изразителна вратовръзка или дизайнерски маратонки. Придържайте се към класиците и погледнете Rat Pack безупречно.

Знайте връзките си.

Изненадващо е добре да носите черна / бяла чантова връзка или да изберете обикновена черна традиционна вратовръзка за врата.

Направете нокътя.

Вашият шивач е вашият най-добър приятел. Уверете се, че панталоните не са прекалено дълги и якето ви не е твърде свободно. Вашите официални облекла трябва да се поберат като спортна кола, а не SUV.

Не пренебрегвайте коня си.

Душ. Бръснете. Прилагайте крал (но не прекомерно). Премахване на блестящи бижута. Отблъснете желанието да опитате нова смела прическа.

Вземете въпросите в собствените си ръце.

Научете се да вратите вратовръзка. Вие живеете в епохата на урока на YouTube - няма извинение за нещо предварително обвързано. И докато сте в него, избягвайте наемните смокини с еднаква пламенност.

Не отговаряйте на датата ви.

Това не е бала. Без значение колко настойчива е тя, целта на вашия смокинг не е да допълва роклята си. Тя заслужава да блести в светлината на прожекторите сама по себе си.

Запознайте се с полуфиналното облекло на мъжете

Canali

Смокингът не би бил подходящ за полуформално събитие, но все още е важно да остане елегантен, изтънчен и спретнат. Тъмно костюм и вратовръзка се очакват за полуформалните събития вечер. По време на полуформалните събития през деня, по-леки костюми са приемливи (но запазвайте ризите и връзките към консервативния край на спектъра). Обувките трябва да останат прикрити и аксесоарите, като джобни квадратчета и часовници, трябва да бъдат подценявани.

В края на деня има нещо, което има значение повече от всичко друго: ако някога не сте сигурни в това, което очаква вашият домакин, попитайте. Можете да бъдете сигурни, че ще видите частта и ще оценят усилията ви да го направите правилно. Освен това тези неща няма да ви донесат:

Полуфинализирано

Zegna

Носете правилния костюм.

Смокингът е твърде голям. Летният костюм на сержанка е твърде малък. Една тъмна вълна, габардин или кашмирен костюм е прав. Ако събитието се случва през деня, по-лек костюм е опция.

Не се страхувайте да измъкнете вратовръзката.

Тези дни, добре е да се върнете в по-малко време на полуфинализирани събития. Ако предпочитате излъскания външен вид, който предлага вратовръзката, се отклонявайте от нещо прекалено силно. Запазете новото кърпа за вашия офис Коледни партита.

Не подмазвайте.

Обърнете внимание, че полуформалното все още включва думата "формално". Облечете се съответно. Хакис, дънки и къси панталони нямат място в полуформалните събития. Нито поло ризи. Нито пък маратонките. Получавате картината.

Но следвайте Златното правило.

Когато се съмнявате, е по-добре да прекалявате, отколкото да подтискате. Ако решавате между два елемента, погрешно отстрани на по-формалната опция. Ако се случи да се появи на едно събитие пресилено, можете да de-formal-фи вашето облекло с малки трикове като премахване на връзката.

Така че там го имаш. Сега можете да се похвалите с много по-малко модните си приятели за ясната разлика между формална и полуформална. Не забравяйте, че ако сте помолени да се впуснете в официално облекло, отидете на смокинг и не импровизирайте или пренебрегвайте значението на годността.

Ако ви е било поискано да отидете на полуфинал, обаче, тъмен костюм е най-добрият ви залог за ежедневно събитие, докато консервативното по-светло оцветяване е по-подходящо за деня. Не се страхувайте да отрежете вратовръзката, но най-важното е, че се забавлявате с външния си вид и помнете златното правило: когато се съмнявате, е по-добре да прекалявате, отколкото да подтискате.

1/10

формален

Бекъсите познават нещата си.

2/10

Полу-формален

Голяма двойна опция за топли месеци.

3/10

формален

Класическа черна вратовръзка / формален поглед.

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива