Как да пътувате с приятели и да не свършите да се убивате

Anonim

Артър е нервен флаер. Барни се разболява. Калвин е придирчивач. Дани е чудовищен контрол. Ед е евтин. Фабио не може да запази лицето си от телефона си за повече от 5 минути, а Гюс е бил МВР, откакто пристигна. Вие сте едва един ден в пътуването си и вече имате нужда от ваканция от вашата ваканция. Може би Контики щеше да е по-добра идея в края на краищата.

Както Марк Твен каза: "Няма по-сигурен начин да разберете дали обичате хора или да ги мразите, отколкото да пътувате с тях." Празник с вашите приятели може да бъде епично преживяване, изпълнено с спомени от веднъж в живота - или скъп смъртоносен мач от неловкост, враждебност и подкубление.

И все пак, въпреки очевидните рискове, взимайте достатъчно бири и е почти неизбежно, че някой ще предложи на групата да се върне заедно, за да се сложи край на брокациите. Преди да започнете приключение с антуража си, ето какво трябва да знаете, за да запазите здравия разум и приятелството си непокътнати.

Изберете компаниите разумно

Запазете грешната компания и вашата групова почивка е свършила преди да започне. Всеки кандидат трябва да бъде оценен въз основа не само на това, колко добре се справят с вас, но и на това колко добре те ще се свържат с останалата част от екипажа. Целта е да съберете екип със сходни или поне допълващи се интереси, енергийни нива, опит в пътуването, бюджети, навици, стилове на общуване и социални умения. Ако обичате късна сутрин и се отпускате край басейна, може да не искате да пътувате с приятеля си от Backpacker. Също така се пазете от: Хенри с висока поддръжка, Пени Пинч Пийт, Слабият пиян Денис и Социално неудовлетвореният Иван.

Задайте ясни очаквания

След като сте събрали отмъстителите, уверете се, че всички са на една и съща страница за основите. Само защото всички искате да отидете в Тайланд не означава, че искате същото нещо от него. Има конфликт напред, ако един човек мисли плажове, друг е в храмове, а една трета е за партия Пълна луна. Също така, битките се приготвят, ако един човек очаква 5-звезден престой, а другият има само бюджет на хостела. Нека всички обмислят своите цели, очаквания и стилове на пътуване, преди да резервират нещо и да изградят груб маршрут, на който всеки може да се съгласи преди излитането.

План за път

Освен ако не пътувате като част от пакетна обиколка, очаквайте да губите време, за да обсъдите какво да правите. Ще загубите ценни минути, обсъждайки предимствата на метрото срещу такситата и туристическите акценти срещу местните горещи точки. Минимизирайте тези моменти, като съставите план, който елиминира нуждата от вземане на важни решения в движение. Дайте на всички възможността да допринесат. След това организирайте маршрута, като включите възможно най-много заявки, сливане на сходни или удобно разположени дейности и изпробване на някои неща, които са напълно нови за всеки.

Направете организирането лесно

Вие сте на една и съща страница на теория, сега го направете буквално. Организирайте подробностите за приключенията си по начин, който е достъпен и разбираем за всички заинтересовани страни. Използвайте Google Документи и електронни таблици, за да споделяте маршрути, бюджети, телефонни номера, списъци за опаковане и т.н. Създавайте споделен календар, за да планирате дейности. Използвайте частна Facebook група или събитие, за да централизирате всички комуникации. Изтеглете приложение като TripIt, за да поставите всичките си планове за пътуване на едно място.

Говори за пари (имайте ги)

Парите правят света да обикаля, но когато обикаляте света, това може да бъде сериозен източник на спорове. Разговаряйте предварително за пътните разноски, тъй като това може да е прекъсвач за някои хора, а най-чувствителните теми трябва да се справят най-добре преди излитането. Създаването на пътуващ фонд за споделените разходи на банката работи добре за някои групи, докато други предпочитат да плащат за всички разходи поотделно. И това са само две от многото, много пермутации на жизнеспособен финансов план за пътуване в група. Вашият пробег може да варира, но тези неща са сигурни: не си заслужава да се задържате на няколко долара тук и там и единственият отговор, който всъщност е грешен, е "Ех, ние ще го разберем по-късно".

Pro съвет: Ако вашият екипаж е достатъчно голям, потърсете групови отстъпки за дейности и атракции. Службата за планиране на пътуванията може да бъде най-добре оборудвана, за да ви помогне да се възползвате от вашия групов статус.

Разделяй и владей

Играйте на вашите силни страни. Задайте на всеки член на групата роля, която се основава на техните интереси и умения. Направете най-справедливия и решаващ човек лидер на групата. Накарай Бърдън да се готви за готвене. Поставете натрапчивия организатор, отговарящ за изследванията и графика. Другите членове могат да бъдат местните фотограф, шофьор, счетоводител, експерт по езика, следене на времето, установка за настаняване или GPS навигатор. Никой не харесва контролния изрод и разчитането на един човек, за да направи всичко планиране и резервиране, е сигурен начин да се изгради възмущение във взаимоотношенията ви.

Бъдете съвестна опаковка

Ключовата дума тук е "светлина". Не бъди задникът, който се движи около половината от притежанията си, държи групата нагоре по искане за багаж и се накланя всеки път, когато срещнете неочаквано стълбище. Опаковайте това, което е необходимо, за да не изтощавате ресурсите на всички останали и оставете останалите у дома си. Решете преди време дали всички ще проверявате торбичките или строго да използвате товари, а за някои съоръжения, които могат да бъдат споделени, създайте съвместен списък за опаковане, за да избегнете натрупване на дубликати, от които не се нуждаете.

Подреждане на помещенията за настаняване

Бъдете изключително внимателни във вашия избор на квартири. Има ли достатъчно спални? Какъв размер са леглата? Кой получава господаря? Ще имаш ли съсирек съквартирант? Има ли достатъчно място за съхранение? Колко бани са необходими за настаняване на сутрешния душ на всички? Споделеното жилищно пространство може да се почувства като завръщане в дните на славата на колежа или в затвор без присъда. Разговаряйте по-рано за това, което е най-важно за групата: спестяване на парични средства чрез обединяване или изливане, за да има повече място.

Носи се по течението

Правете търпение, комуникация и компромис. Знайте, че няма да виждате или правите всичко от списъка си (в този случай няма и вашите приятели). В някои дни може да плащате повече от справедливата си сума за вечеря. Няколко дни може да закъснееш, защото някой се нуждае от почивка в банята. Няколко дни може да се наложи да вземете средната седалка или дъното. Направете мир с него. Не забравяйте, че в замяна на малко дайте и вземете, можете да споделите невероятно преживяване с любимите си хора на планетата.

Общувайте

Понякога потокът просто не тече. Когато това се случи, говорете преди въпросът да има шанс да се измъчва и да се засили. Има такова нещо, което е прекалено отпуснато, ако означава възмущение. Не можете да пренебрегвате нищо в предаването. Справете се с проблеми, когато те възникнат, преди да се натрупа прекалено много напрежение и някой хвърля удар.

Направете почивка

Прекаленото съжителство е рецепта за катастрофа. Най-лесният начин да пътувате хармонично е да се разделите малко на компанията, давайки възможност на хората да презаредят и проучат интересите, които групата не споделя. Направете безплатни часове част от плана си, може би дори да планирате цял ден или два, за да се изразходвате отделно. Някой може да се върне с следващото ви голямо групово приключение.

Батерията не трябва:

Бъдете прекалено амбициозни. Забравете да планирате престой. Взимайте решения, докато сте уморени, гладни или стресирани. Прекарайте твърде много време, залепени на екран. Вземете преценка, когато натиска на пътуването донесе най-странните и най-лошите в приятелите си. Махни някой от безсилието.

СВЪРЗАНИ: Най-добрите дестинации за мъже, които пътуват сами

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията