Ето колко кафе трябва да пиете един ден, за да останете здрави

Anonim

Всички знаем, че едно голямо кафе може да бъде определящият фактор между умното убийство на шефа ви в 9 часа или лисическото за тях за резултата от EPL от миналата нощ.

Конър Макгрегър е кадифе за кафе

Ами за любителите на боб, сега има дори по-добри новини от учените. Изследователи от Университета в Саутхемптън твърдят, че всъщност можем да се наслаждаваме на повече кафе на ден, отколкото преди това се смяташе за безопасно. По-конкретно, тези лабораторни покрития показват, че общите ползи от пиенето на кафе всъщност превишават рисковете. Вземете това, високо кръвно налягане.

Изследването, публикувано в BMJ, е странно базирано на 220 други съществуващи проучвания за кафето и предполага, че пиенето до четири чаши кафява материя на ден може да има значителни ползи за здравето. Тези ползи включват намаляване на риска от чернодробно заболяване, диабет, деменция и някои видове рак. Проучването дори стигаше до твърдението, че консуматорите на кафе имат по-малка вероятност да умрат от инсулт.

Ако погледнем цифрите още по-близо, разкрихме, че от три до четири чаши на ден се равнява на 17% намаление на вероятността от смърт - от всякакви причини. За тези, които излизат навън и пият до седем чаши на ден? Поздравления - далеч не умирате от взривно сърце с проучването, което твърди, че има 10% намален шанс за смърт с тази сума.

Естествено тези твърдения трябва да бъдат взети под внимание с повишено внимание и знанието, че ползите за здравето не са универсални. Бременните жени например са предупредени за високото потребление на кафе. Предполагаме, че същото важи и за тези със сърдечни проблеми (което е странно, ако се опитвате да не умрете, като пиете кафе).

Това ново проучване подкрепя препоръките на британската национална здравна служба за кофеин, според които небременните възрастни могат да консумират до 400 мг кофеин на ден. В кафе говорете четири чаши кафе с 100 мг кофеин на чаша, три чаши филтърно кафе с 140 мг кофеин на чаша или пет чаши чай със 75 мг кофеин на чаша.

Както е отбелязано в " Рафинерия" 29, тези здравни претенции са базирани на данни от наблюдения, които подкрепят съществуващите проучвания, а не солидни доказателства.

"Фактори като възраст, дали хората са пушили или не и колко упражнения са взели, биха могли да имат ефект", каза проф. Пол Родерик, съавтор на проучването, пред Би Би Си. Прозрението му обаче подкрепя консумацията на кафе.

"Има риск от равновесие в живота, а ползите от умерената консумация на кафе изглеждат по-големи от рисковете."

Възможно ли е отговорът да е студено кафе?

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията