Косопадът не е краят, ето как да го носите, когато го губите

Anonim

Тя засяга около 70% от мъжете през живота си. И 25% от мъжете ще покажат първите си признаци от зрялата старост от 30 години. Говоря за плешивост при мъжете или косопад . От изтъняване около короната или храмовете до напълно изпъкнали плешиви, статистическите данни показват, че не сте сами в това, че сте фолклорно оспорвани.

Нека да обсъдим проблема и да се научим как да го обработим в ежедневието - главата.

Защо се случва косопада

Загубата на коса е причинена от екологични и генетични фактори. Лошата диета, стресът и не се грижите за себе си като цяло, попадат в предишната категория; докато последният е наследствен и следователно не може да бъде контролиран.

Оформена като плешивост при мъжки модел или андрогенетична алопеция, този тип загуба на коса се дължи на излишъка от дихидротестостерон (DHT), мъжки хормон, който причинява отслабване на фоликулите и спира да работи напълно.

Като начин да се подготвите за бъдещата плешивост, погледнете към вашата генеалогия - по-специално, на вашия дядо майка. Генът за загуба на коса (като вашата височина) се случва да се носи от майката, така че гледайте на баща й като индикатор за това колко време сте оставили.

Независимо дали това е вярно или не, вероятно ще бъдете един от седемте от десет мъже, които ще изпитате някаква форма на изтъняване или загуба на коса в живота си.

Трябва да го приемете

Вашата линия на коса се е повишила с инч през последните 12 месеца и започвате да сте параноидни; гледайки непрекъснато в огледалото за някакъв знак, че не е така. След това, приятелите правят минаваща "плешива" шега, тъй като бучките на косата започват да блокират изтичането на душ, докато измивате ключалките си. Случва се. Вместо паника (стресът причинява косопад, не забравяйте ли?), Вземете сцепление.

Косата не прави мъжа, това е просто естествено предимство, като рамене с широки рамена или силна челюстна линия. Направете комфорт от факта, че някои от "най-секси" мъже в света са плешиви или плешиви (чути за Джуд Лоу, Брус Уилис или Джейсън Стейтъм?). Скърбявайте за 24 часа и продължете.

Ето някои съвети за оплешивяване прически за това как да се сблъскате с загуба на коса и изглеждате добре, като го правите.

Стилизиране и подготовка

Стилирането на изтънялата коса изисква добър шампоан за удебеляване на косата (Kiehl's, Swell или Aveda са някои примери), за да стимулира всеки фоликул. Използвайте широка зъбна греда, за да претъркате внимателно чрез сгъстяващ спрей за оформяне и след това с добър удар да изсъхне (вятърът повдига косата и добавя обем). Накрая нанесете матирано вещество (нищо масло) нишките за по-пълен външен вид.

Съвет: Избягвайте грубо изсушаването на косата или изглаждането на косата (особено когато е мокра, тъй като косата е най-слаба след това).

Гладкият рециркер

Когато косата ви започва да отстъпва, е време да се скъса. Насочете се към реномиран бръснар или фризьор и поръчайте следното: Корпус с къси издатини с дължина от един до два сантиметра по дължината нагоре и един сантиметър дължина на страната. Номерът е да държите страните и гърба по-къси, за да създадете илюзията за "по-дебела" коса отгоре. Това работи добре при мъжете с ранна проява на плешивост или тези, които все още имат по-голямата част от косата си в короната, гърба и страните.

Военни изстрели

Изрязването на бръмбарите е особено полезно, ако косата ви започне да се разтъпква по короната и върха на главата ви, правейки ви да изглеждате по-скоро като монах от мъж. Бръсненето ви дава чист, но искрен поглед с дължината на бръсненето, в зависимост от това колко тежка е оплешивяването. Помолете за цялостно бръснене с дължина на бръснач 3 или 2.

Тези оплешивяващи прически изглеждат не изискват никакъв стил, което го прави лесен, лош поглед зад оплешивяването.

Голи бръснене

Много подсказка, голият бръснене е едно от оплешивяващите прически, което е страхотно за мъжете, които са много плешиви с малко, за да разберат косата по-голямата част от главата си. Върнете се още веднъж в бръснача за това (не правете домашна работа, докато не потърсите професионална помощ), където стилистът може да извърши най-рязкото бръснене на кожата без грешка.

Сега с плешив скалп, уверете се, че овлажнявате главата след душ и редовно го бръснете, за да я държите свеж и без пух.

Au Naturale

Някои мъже предпочитат да имат малко косата на главата им, от страх да не изглеждат като главорезач напълно обръснат. Вариантът е да оставите косата, която сте оставили да израсне, като я държите подстриган и чист. Отиване до бръснаря на всеки четири седмици е от съществено значение, като държите косата оформена и опитомена.

Този метод излъчва увереност в оставянето на природата да върви по пътя и в работата на косата, която сте оставили. Плюс това, това е докосване бохемски и изкусен - ако сте така наклонени.

Без "гребен"

Избягвайте "гребена", както никога не е съществувала. Това не е опция за стилно поколение. Не криеш факта, че оплешивяваш отгоре, така че не се оставяйте настрани, за да омаловажиш областите на косата срещу плешивите. Гъсеницата вика липса на увереност и като тюпе, всъщност акцентира върху плешивостта ви. Хората ще видят точно това.

Стани герой за лице

Много известни личности с изтъняване на косата прегръщат косата на лицето. Косата около брадичката, челюстта и бузите привличат вниманието от оплешивяващата ви глава. Важно е да се отбележи, че мустачите и козлетата работят най-добре, за разлика от дървените бради. Пълноцветната брада добавя прекалено голяма тежест към долната част на главата / лицето, особено когато се сдвоява с плешива глава.

И винаги си спомняте.

Косата не е всичко. Да, това е станало огромна част от каноните за мъже през последните години, но без косата ви освобождава от стреса да го оформяте всяка сутрин.

Вместо да се занимавате със загуба на коса, съсредоточете вниманието си върху оркестриране на убийствено облекло за работа или през уикенда - оставяйки колеги и приятели, които искат да изглеждат като теб - коса или коса.

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива