Начин на пристрастяване към фитнес, който ще ви гарантира, че ще навредите повече от печалбите

Anonim

Дори ли вдигаш? Разбира се, че. Може би дори до точката, в която тялото ви излиза.

Пристрастяването към детска градина е нарастващ проблем сред мъжете в днешната култура, ориентирана към естетиката. Изследване от 2012 г. показва, че 0.5% от световното население страда от това. Може да не изглежда много, но предвид настоящата вълна от прекомерни тенденции в здравеопазването, които преобръщат земното кълбо, тази цифра без съмнение ще увеличи своя отпечатък.

При натискане на границите в другия край на фитнес спектъра е важно да се видят ясните и опасни признаци, които биха могли да сочат към пристрастяване. Говорихме с експертите, за да идентифицираме знаците за разказване и как да го лекуваме.

Как да знаете, че сте пристрастен

Контролните изрод трябва да обръщат внимание сега. Има много очевидни признаци, че сте пристрастени към вдигането на тежести според д-р Клайв Джоунс, който е професор по спорт и психология при университета "Бонд" в Куинсланд.

"Почувстването на тревожност, когато не тренирате, е голямо, " казва той.

"Възбуда. Раздразнителност. Чувствам се виновен. Неспособността да прекъснеш или да видиш важността на възстановяването е само вътрешно лице. Междуличностната част е мястото, където тя започва да влияе на вашите взаимоотношения; където прекарването на време във фитнес залата е по-важно от прекарването на време с други хора. "

По-конкретно, инвентаризацията на употребата на наркотици от Марк Грифитс очертава ключовите поведенчески характеристики на пристрастяването към фитнес като:

изтъкнатост

Упражнението се превръща в най-важната дейност в живота на наркоман, изцяло доминиращ в мисленето, емоциите и поведението

Модификация на настроението

Упражнението води до промени в настроението, като стимулиране на високи или психични изтръпвания или бягство

толерантност

Зависимите се нуждаят от увеличаване на активността, за да постигнат желаните ефекти

Оттегляне Симптоми

Намаляването или спирането на упражненията води до дискомфорт, раздразнителност, треперене и други класически симптоми на отнемане

Конфликт

Упражняването на манията създава конфликт в зависимите отношения, тъй като тя започва да има предимство пред други семейни и лични задължения

Рецидив

Пристрастените към упражнения могат да отговорят на задействанията, като се върнат обратно към същите модели на дейност, дори и след дълги периоди на нормалност

Когато се впускате в обичайната си фитнес програма, обърнете внимание на споменатите ключови индикатори. Ако се окажете прекалено завладяващи с твърди тренировки, приемане на енергия, калорийно броене и претегляне на няколко пъти на ден, след това дръжте главата си под контрол - може да ви води по много опасен път.

Психологически ефекти

Когато жените често свързват признаците на идеалното изображение на тялото с анорексия, мъжете са склонни да се привеждат в по-голяма степен към телесната дисморфия, психическо разстройство, което крие усещането, че собственият му външен вид е силно погрешен и изисква изключителни мерки за подобряването му.

Примери за това са прекомерните нива на фитнес или културизъм, за да се постигне перфектната физика. Д-р Джоунс обяснява, че психологическите ефекти от това често могат да се появят на няколко нива.

"Пристрастяването може да бъде във връзка с образа на тялото и чувството за себе си. И така може да бъде симптоматично за ниско самочувствие или да не се чувствате комфортно в себе си. "

"Съществува и пристрастяването към естествените химически вещества, които се произвеждат в контекста на обучение като ендорфини".

"Това е добър химикал, така че може да бъде добър начин да се справите със стреса. Упражнението е полезно за психичното здраве, точно когато се превърне в пристрастеност, че има вредни последици. "

И така, какъв вид щети може да причини тялото ви?

Какво пристрастяване към физиотерапията прави към вашето тяло

Професор Аарон Кутс специализира в областта на спорта и упражненията в Техническия университет в Сидни. Той казва, че тези ендорфини често са известни като "щастливи хормони", в които хората могат да се пристрастяват в началото.

Пристрастяването към фитнес има тенденция да засегне онези, които се заемат с по-голяма тренировка за издръжливост, но професор Кутс предупреждава, че пристрастяването към фитнес може да бъде реална възможност.

"Това може да се случи, ако тренирате изключително трудно два пъти дневно за ежедневен без възстановяване", обяснява той.

По-конкретно това може да се случи с обучение за екстремна съпротива или издръжливост. Няма определено количество време, което човек трябва да прекара във фитнеса, преди да се смята за наркоман, макар че всичко е относително.

"Това не е само времето, прекарано във фитнес залата, а целите - казва Кътс.

"Ако някой се състезава за събитие, тогава трябва да има известно време, за да се подготви за събитието, в противен случай може да се окажете в ущърб на себе си".

За съжаление няма начин да поставите обективна фигура на времевата рамка.

- Ще имате тренировки на спортисти два пъти дневно, сутрин и вечер в басейна, но те не са пристрастени. Но може да имате някой, който тренира веднъж дневно за по-малко време и те показват признаци на пристрастяване. "

Съобщението за отнемането е достатъчно просто. Тези, които са най-застрашени от пристрастяване към фитнеса, са мъже, които извършват големи обеми упражнения, без да ги подхождат с подходяща диета и възстановяване.

Професор Кют очертава ефектите върху четирите основни области на тялото като:

  • Физически промени: Тялото страда от неадекватно възстановяване, за да съответства на физическия стрес, който давате.
  • Метаболизъм: В екстремни условия, дисфункция на метаболизма на организма и начина, по който той регулира горивото.
  • Хормонална регулация: Хормоните регулират начина, по който тялото се адаптира към стимула. Практиката на пренасилване може да повлияе на това как тези хормони нормално и здравословно ще бъдат пуснати в тялото. Това от своя страна води до понижаване на тестостерона и по-високи хормони на стрес.
  • Имунна система: Системата i mmune може да стане слабо регулирана поради преначертаване. Това води до ниска защита на вирусите и патогените, което означава, че ще се разболеете по-често.
  • Мускулна маса: Здравословното обучение може да доведе до по-ниски телесни мазнини, но прекомерните нива ще доведат до загуба на мускулна маса в зависимост от естеството на упражненията. Тя може потенциално да се превърне в крайно разстройство.

Как да го поправите

Няма магическо хапче, когато става въпрос за предотвратяване на началото на пристрастяване към тренировки и пренастройване. Професор Кутс обаче отбелязва, че критичните неща са прости неща по отношение на лечението.

Подходящият прием на въглехидрати е от съществено значение

Въглехидратите са незабавно достъпен източник на гориво. Фитнес тенденциите в момента предпочитат диетата с ниски въглехидрати, но въглехидратите са основно гориво за упражнения.

"Ако нямате въглехидрати и упражнявате много, ще имате ниска енергия и това ще доведе до лошо представяне и увеличаване на заболяването - и това е механизъм за пренапрежение".

Променете мисленето си

Д-р Джоунс, който е специалист по спортна психология, казва, че на психическо ниво, винаги става дума за промяна на мислите и поведението към обучение.

"Намаляването на пристрастяването започва с поведението", казва той.

- Спри и оставете няколко седмици, за да докажете, че не сте пристрастени. Когато пътувате на почивка и търсите място за престой, не преследвайте всички фитнес зали около местния район. Това е поведенческо нещо. "

Управление на стреса

На емоционалния фронт всичко е свързано с обучението на ума ви да управлявате стреса по положителен начин.

"Упражняването е един от начините за справяне със стреса, но има и други начини е също толкова важно", казва той.

"Психологическото нещо е просто да се уверите, че вашето усещане за стойност и стойност не зависи от това колко добре имате шест опаковки, които имате."

Знайте собствените си цели

Също така е добра идея да бъдете реалисти по отношение на стремежите на тялото, към които се стреми да се стремят към собствените си фитнес цели.

Конкурентните строители, които имат балансирани практики и не са пристрастени, ще имат върхови сезони и извън сезоните на обучение.

"Това означава, че те няма да имат постоянно подстригване и подигравки", казва Джоунс.

"Нездравословно е да имаш тялото във формата, която е изобразена в медиите като перфектна форма на тялото, всъщност е доста нездравословна".

Долния ред

Доброто изглеждащо тяло не означава непременно здраво тяло.

"Какво е здравословно за тялото е по отношение на биохимията и сърдечната функция. Нашето възприятие за "здрави" е нещо, което трябва да преоценим ", добавя Джоунс.

Най-удовлетворяващият начин да тествате нивата на тревожност от фитнес?

- Разкарай се, наслаждавай се на сладолед, за да докажеш, че не си пристрастен.

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията