Ръководство за обличане, но подходящо за погребение

Anonim

Изкуството да се обличаш подходящо за случая винаги е деликатна афера, но в никакъв случай не е по-деликатно, отколкото при погребение.

Погребенията са уважителни поводи и част от това, че е уважаван, се облича правилно. По-често, стила е за обличане за себе си, изразяване на вашата личност и представяне на вашия уникален подход към модата. Но когато става дума за това какво да носиш на погребението, се обличаш за починалото и семейството на починалия.

Вашият костюм е предназначен да бъде представа за вашата скръб, така че отидете тънък, покорен и класически.

Погребален етикет

Погребалната етика е тема, която никога не пресича ума ви, докато изведнъж се окаже, че се нуждаете от нея. Повечето мъже потъват в погребението, надявайки се за най-доброто, а след това забравят за темата, докато не се натъпчат през следващия.

Но не сте повечето мъже, така че бихте искали да научите какво се очаква от един добре държан джентълмен на погребение. Вашата задача е да бъдете източник на подкрепа в труден момент, затова действайте с такт, уважение, чувствителност и достойнство. Ето няколко насоки, които да следвате:

 • Ако нямате намерение да посещавате погребението, изпратете съболезнователно писмо. Не е нужно да е дълго, но трябва да бъде искрен. И моля, 21-ви век или не, не пишете съболезнователен имейл или Facebook публикация. Тези обстоятелства изискват личното докосване на вашия ръкопис.
 • Ако сте близък или близък приятел на починалия, посетете дома на семейството си, за да изразите съчувствието си преди погребението. Предложете вашата помощ по някакъв начин. Донесете храна, така че семейството не трябва да мисли за готвене, докато скърби, занимава с бебета или изпълнява поръчки за тях.
 • Ако посещавате събуждане или погребение и не сте близки до семейството, представете си и обяснете как познавате починалия. Не ги оставяйте неудобно да познавате по време на вече труден период от време.
 • Винаги отивайте на погребението, ако можете. Те са неудобни и емоционални, но това е важен израз на уважение и човечество, а семейството никога няма да забрави твоята изява на подкрепа.
 • Изключете смартфона си по време на услугата. Вашият имейл и Candy Crush могат да чакат.
 • Не закъснявайте, не бъдете рано и не разрушавайте.
 • И най-накрая се обличат по подходящ начин, което означава

  ,

  прочетете нататък

Облекла за погребение

Черен или сив е единственият начин

Тъмните цветове са задължителни. Черен костюм е най-добре, последван от тъмно сиво и след това тъмно флот. Ако не притежавате пълен костюм, носете тъмни панталони с рокля и вратовръзка и възможно най-скоро задавайте въпроса защо не притежавате костюм. Поправете незабавно ситуацията.

Ако погребението се провежда в църква, оставете си яке по време на церемонията. Ако се държи в топъл климат, навън и през деня, може да оставите якето.

Никога не посещавайте погребални услуги в дънки, тениска, маратонки или каквото и да било друго, което бихте носели на вашия ден. Дори ако присъстват други мъже, по този начин се придържат, не се поддавайте на желание да отидете случайно, освен ако не сте получили конкретни инструкции от семейството, за да го направите.

Ризи и връзки за погребение

Избирайте бели или черни ризи с ясни връзки

Бялата рокля е стандартна, но черната риза също е приемлива опция. Когато става дума за шивашки дрехи, отидете консервативно. Твърди или само прости модели, в черно или друг тъмен, задържан цвят. Избягвайте всичко със силни шарки или ярки цветове. Вашите нововъзникващи връзки, покрити с мартини очила или леопардки, ще трябва да останат вкъщи.

Независимо от това какви консервативни облекла избирате, уверете се, че дрехите ви са натиснати, чисти и без мирис, че обувките ви са полирани и че сте добре подготвени. Погребението не е моментът да се обличаш така, че да те изпъкне.

Довършителни Touch погребални аксесоари

Изберете класически черни, сребърни и сиви аксесоари

Вземете под внимание температурата и времето, когато се обличате за погребение. Изберете подходящо горно облекло, особено ако сте на открито. Планирайте да носите дълъг черен палто или тъмно палто, ако времето е студено, и дайте тъмно чадър, ако дъждът е в прогнозата. Ако сте донесли шапка, не я носете по време на сервиза.

Като правило, облечете се, както бихте искали за интервю за работа. Всичко, което е прекалено примамливо, не е подходящо, затова запазете розовата си копринена джоб за друг повод. Обичаме аромата, но се придържаме към класически слънчеви очила за погребение, ако те са необходими. Бижутерията трябва да се сведе до минимум.

Един аксесоар, с който почти не можете да сбъркате, е цветята. Цветята могат да бъдат изпратени или доведени до погребалния дом, до църквата или до дома на починалия. Прикачете карта, изразяваща симпатиите си. Различните вероизповедания имат различни традиции по отношение на цветята за погребения, затова определете какво е подходящо, преди да предприемете действия. Ако семейството иска дарения вместо цветя, почетете молбата им.

Всъщност, почитайте всички молби на семейството, дори ако (и особено ако) ви помолят да носите тази романтична чаша на мартини.

СВЪРЗАНИ: Разликата между формално и полуформално обяснено

15

Burberry

КУПУВА

2/5

Райс

КУПУВА

3/5

Джил Сандър

КУПУВА

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията