Фитнес експерти разкриват единственото време, през което трябва да прескочите тренировка

Anonim

Тъй като зимните ролки наоколо и студените щракания правят неприятности на всеки от колегите си до партньорите на този човек, който може да не спира да киха, това е трудно време на годината да се поддържат във форма.

И тогава се случва. Започвате да слизате със студ - но в същото време осъзнавате, че не сте ходили в салона повече от седмица (и сте били натрупани в офиса през целия ден, упражнявайки малко повече от вашите оси, които се търкалят) - вие изправени пред вековната дилема: на фитнес или не на фитнес?

Кога е добре да го изпотиш и кога трябва да си починеш? Зависи от какъв вид упражнение ще направите и колко сте болни. Най-общо казано, дейности с ниска интензивност като ходене, разтягане и йога (а не Bikram), които изискват малко възстановяване, са показали, че повишават имунитета и дори могат да ви помогнат да получите по-бързо.

Ако обаче се чувствате болни, сесия с висока интензивност или продължителна кардио тренировка може да увреди имунната ви функция и да удължи времето за възстановяване, вие сте по-болни. Какво представлява ниска или висока интензивност зависи от сегашното ниво на годност, възраст и редовна тренировка. Тренировката с ниска интензивност трябва да ви оставя да се чувствате добре и енергично, докато тренировка с висока интензивност ще ви накара да се чувствате като просто да бягате маратон (намек: не провеждайте маратон).

Ударихме Стефан Масей, лекар в "Бонди доктори", който каза, че хората трябва да слушат телата си, но никога не се опитват да "изпотят". Според него "Чувството, че изчерпването означава, че тялото ви използва енергията си за борба с инфекцията и не трябва да лишавате имунната система повече от упражняването на себе си. "Така че се придържайте към леката физическа активност - най-много.

"Някои леки упражнения при леки заболявания изглежда имат ползи, които подозирам, че са предимно психически. Поради тази причина препоръчвам светло кардио, като ходене, леко бягане или плуване, които се стремят на открито за допълнителна полза от чист въздух и витамин D. "

Майк Уебби, бивш командом, превърнал РТ, се съгласи, казвайки ни: "Ако наистина сте болни, а не просто да бъдете драматична кралица, тогава да си починете! Оставете имунната си система да разполага с всичките ви енергийни ресурси, за да се преборите с атаката отвътре, вместо да добавите повече стрес към тялото и да удължите възстановяването. Само вие знаете как се чувства тялото ви, така че забравете вашата фитнес програма или фитнес ап за няколко дни, докато се чувствате по-добре и се върнете към него. Бъдещото ви тяло ще ви благодари за това и ще се върнете по-силно. "Въпреки че признава, че това може да е по-лесно да се справите с по-големите, които получавате.

- Ти си твърде болен да тренираш, ако си мъртъв.

"Това беше по-младото ми поведение на командоса за тренировка, тъй като го смятах за умствено и физическо предизвикателство, но сега, когато съм малко по-възрастен, по-мъдър (вероятно) и малко по-малко его-задвижен, аз се научих да слушам моето тяло и знам кога да ми каже да си почивам и да се възстановя.

Що се отнася до "какъв вид болни си", както е посочено от Precision Nutrition, под симптомите на шията, като кашлица, болки в мускулите, треска и умора, диария и повръщане означава, че е време да отнемете няколко дни и да се върнете упражнението, когато симптомите или инфекцията ви изчезнат. "

Когато сте в добро здраве, тежка тренировка създава физически стрес отговор в тялото ви и адаптация към това е начина, по който се подготвяме и по-силни. Въпреки това, точка на вземане тук е да се задържи тези тренировки с висока интензивност, докато не получите по-добре. Така че: време до Netflix и кихане.

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива