Европа забранява спомените, защото европейците не обичат да се забавляват

Anonim

Преди скандала за неприкосновеност на личния живот Facebook-Cambridge Analytica, руските хакери, поемащи уеб камерата ви, бяха единственото нещо, което трябваше да се притеснявате онлайн. Сега обаче трябва да се съпротивлявате на факта, че Зукърбърг има колекция "бисквитки", посветена изключително на всеки ваш фетиш.

Радостите на ергенството.

Както и да е, мнението е разделено за бъдещето на законите за авторското право и неприкосновеността на личния живот в ЕС, а членовете на Комисията по правни въпроси на ЕС просто гласуваха, за да ги направят по-строги. Залозите са високи: според EuroNews "Въпросът е модернизирането на правилата за авторските права за цифровата ера".

Идеята зад инициативата, която беше обсъждана в продължение на две години, е да се даде възможност на художниците и авторите да бъдат по-справедливо възнаградени за тяхната работа - и да поддържат гигантите на социалните медии под контрол.

"В днешно време основният проблем е, че платформите за съдържание на потребителски продукти като YouTube, Facebook, Dailymotion, Vimeo и т.н. не играят справедливо", заяви за EuroNews Véronique Desbrosses, генерален мениджър на Европейската група на дружествата на авторите и композиторите.

"Те използват закони в закона, за да не възнаграждават творците, но те са се превърнали в основен път за достъп до културно съдържание в Интернет".

Както бихте очаквали, цифровите платформи са в противоречие с директивата, "член 13", която изисква от компании като Youtube и Facebook да премахнат съдържание, чиито авторски права не могат да проверят.

Image Credit: Кабелен.

"Член 13 е опасен, защото всъщност предвижда, че платформите трябва да блокират всичко, което хората публикуват, което съдържа съдържание, което принадлежи на някой друг", каза за EuroNews Ана Мазал, съветник по политиката на ЕС за Уикимедия.

"Ние сме притеснени от огромното мнозинство от потребителите, които имат право да използват съдържанието на някой друг, защото правят пародии, защото правят политически коментари, защото цитират".

Според Ройтерс, това може да означава край на интернет-мемите, които разчитат на свободата на потребителите да "рифитят върху снимките, музиката или видеото на други хора". Не само това, но някои твърдят, че това може да има обратен ефект на това, което ЕС възнамерява, в крайна сметка да се превърне в още един инструмент за контрол и шпиониране на потребителите.

Зеленият депутат в Европейския парламент Джулия Реда заяви пред Ройтерс, че решението на Комисията ще бъде от полза само за големите медийни компании.

"Намеренията може да са добри, но методите за решаване на проблема са катастрофални и ще навредят на хората, които искат да защитят".

Уикипедия основател Джими Уелс се съгласи, предупреждава Ройтерс, че филтрира "Може да създаде основа за по-инвазивен мониторинг на цялото интернет съдържание, докато новите видове изключителни права биха ограничили начина, по който хората споделят информация в интернет".

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива