Не купувайте костюм, докато не разберете разликата между евтин и скъп

Anonim

Средният Джо може да бъде простено, защото не чувства необходимостта да инвестира в скъп костюм. Но кой иска да бъде средно? Въпреки луксозните костюми, които изглеждат и се чувстват по-добре от вашите бързи кошчета, остава един въпрос: Защо? някои костюми струват $ 100 и други $ 1000 или повече?

Време е да образовате (и превъзпитавате) някои от вас относно ключовите фактори, които съставляват мъжки костюм - намирането на такъв, който отговаря на вашите нужди; независимо дали си евтиният човек или глупакът.

Качеството на тъканите е фактор, който лесно се различава само от усещането и от основното разбиране на естествените и синтетичните влакна. След това има годни - с някои марки, които произвеждат готови якета за костюми, които естествено нарязват остри на рамото и се прегръщат в талията.

Но по-трудната (и най-важната) част от купуването на костюм е действителната конструкция. Чували сме термините пълни с канцеларии, половин платно и разтопени костюми. Сега е време да приемем този език сами. Това ще даде по-голямо разбиране за това, което сте наистина купуват и по същество за занаятчията, за която плащате.

Пълно платно

Проучването се отнася за сакото на костюма (не за панталоните). От рамото до края на якето, платното се състои от конски косми, които се намират под черупката (или външната тъкан) на кожуха. Като добър чифт дънки, платното се затваря добре и се формова във вашето тяло с течение на времето; давайки свобода на движение и персонализирано прилягане.

Но с такава безупречна изработка идва огромна цена. Шиенето на платното под черупката е нестабилно, включва много бод и е отнема много време. И има изкуство към него, което означава, че е необходим квалифициран шивач и заради уменията си, шивачите струват пари.

Пълното платно яке като част от костюм е инвестиционно парче, предназначено за последните години, ако се погрижите. Придържайки се към неутрални, класически нюанси като черно, синьо и сиво, съотношението долар към облеклото на този костюм (ако го носите за остатъка от живота си) доказва, че си заслужава да бъде за сметка на това. И ще изглеждате и убиец.

Сладки костюми

За най-евтините сред вас, там е сгъстеното яке, което се проваля на стелажите на повечето търговци на дребно и бързи модни магазини. Залепването се отнася до разтопената облицовка на костюма, която е залепена (не ръчно зашита) към черупката на костюма - както в предните, така и в ребрата.

В сравнение с търсенето, яката е по-твърда и няма да се приспособява към тялото с течение на времето. Но разтопените костюми се намират на цена, по-малка от цената на изгорялата.

Докато сгъстените якета са се подобрили значително - като всякакви залепени - лепилото ще се разпадне с износване и химическо чистене с течение на времето. Естетично, достъпността на разтопените костюми означава, че можете да си купите един, без да мислите много, и трябва да експериментирате с цветове и отпечатъци по тенденция (като проверки на прозорци или зелени цветове). Няма значение дали ще изтърпите един или два сезона, затова си помислете.

Половин платно

Ще намерите сребърна средна почва в костюм с половин кавалер. Тя дава структурната полза от пълното платно, но без масовата инвестиция. Една половин кавал костюм използва зашит в платно парче в гърдите и ревера на якето, и се слива в долната част на якето.

Това ви позволява да имате структурата на най-важната част от костюма - рамото - и поддържате цената надолу, като в останалата част имате по-малко ръчна работа.

Конструкцията позволява костюмът да се покрива естествено над гърдите ви, без да изглежда стържещ, което се случва с разтопен костюм. Тези якета също така продължават по-дълго и са лишени от проблеми с балон, които идват с течение на времето със сгъстени якета, тъй като лепилото се разпада.

Ако сте склонни да запасите няколко работни костюми - в различни цветове и модели, тогава половината платно може да е най-добро за вас и за портфейла си. И структурата ви вижда, че получавате изработката на шивач през горната част на якето, без да разпускате потенциалните си спестявания за депозит на къща.

Вълна срещу кашмир

Вълната е най-често срещаната тъкан за костюми и се предлага в два основни сорта: камгарни (където влакната са изпечени преди предене) и вълнени (без пени). Накратко, вълна е изтъкана, за да образуват традиционните си фланели, туид, габардини и фрески.

Superwool е термин, хвърлен около много, също. Супер 100 до 180 (увеличава се с увеличение от 20), броят се отнася до това колко пъти вълнената вълна е усукана, когато е направена. Колкото по-голям е броят, толкова по-фин и по-лек ще бъде кърпата и колкото по-скъп е костюмът.

Но по-леките вълнени костюми (Super 140, 160 или 180) също не поддържат формата си. Нито пък са трайни. Всичко, надхвърлящо 140, трябва да се съхранява за специални случаи, тъй като платът е много по-фин, отколкото по-конвенционален Super 100. Висока супер е висока поддръжка, затова се подгответе, преди да купите.

Повечето от вашите костюми ще бъдат изработени от вълна, тъй като луксът на тъканите върви със сложната конструкция на якето. Когато отивате за некачествено яке, изберете и по-тежка вълна, като например туид или английска вълна. Те се покриват по-добре над тялото ви и дават повече структуриран външен вид, но цената ще бъде изтласкана нагоре поради съдържанието на вълна.

Кашмир-смес е по-луксозна версия на вълнен костюм. Кашмирът идва от мекия подкосъм от кози, отглеждани за производство на вълна. И това е трудна, ръчно изработена работа, извличаща вълната, и след това я превръща в прежда за костюми. По този начин, това е скъпо. Много италиански, кашмирът придава хубав блясък на костюм, но ако не е вашата чаша чай, се придържайте към по-английските матирани вълни или памучни тъкани.

Памук срещу Спално бельо срещу крепон на ивици

Памукът е вторият най-популярен плат за костюми и е получен от растителни влакна. Памучните костюми се движат и дишат добре и са задоволителни за мекотата. Но памукът изостава в луксозния отдел в сравнение с вълнестите тъкани.

Идеален за летните месеци, лененият слой е лек, ефирен и диша добре, благодарение на порьозната му структура. Но, той се извива лесно. Разбирането на това, че набръчква прибавянето на характер, помага на ленената причина. Но по същество това е костюм, който не е наред; изпробван или смазан. Малък съвет: да се придържате към по-тежко бельо, да поддържате форма и завеса.

Seersucker е друг фаворит за по-топлите месеци. Тя е изтъкана "сгъната", като й придава набръчкана форма. Оформящи част от чара, ударите трябва да бъдат прегърнати за небрежност, че те са.

Ниската надолу върху синтетични тъкани

Това са евтините платове и включват полиестер, вискоза и ацетат. Те не са естествени влакна, така че не са дишащи, което ги прави трудни за носене през лятото. И синтетика са по-твърди и изглеждат "евтини", за да ги погледнем. Най-скъпите костюми ще бъдат изработени от синтетични тъкани, като съдържанието на вълна или памук се увеличава в зависимост от цената. Единственото предимство на тази тъкан е, че те са без бръчки и са доста издръжливи.

Експертното мнение на купувач на костюми

Обикновено по-евтино костюм цена, по-евтини плат и да направите. По същество, с един скъп костюм, можете да очаквате да изучите три ключови компонента: плат, прилягане, & направи. Въпреки това, възможно е да имате добра форма в по-евтин костюм, не във всички случаи, но е възможно.

По отношение на продължителността на живота, това зависи от кои марки гледате. Например, големите международни марки - където плащате над 1500 долара, обикновено имат по-кратък срок на годност поради деликатните и фини тъкани, които използват. Така че, тези продукти трябва да се носят пестеливо.

Това, което осигуряваме за нашия вътрешен пазар, е някъде по средата. Когато използвате фини висококачествени платове и направите, с бонус за издръжливост и продължителност на живота в съответствие с премия марков продукт. Това е, което очаква съвременният потребител.

Дом Багнато - дизайнер / директор

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията