Разликата между $ 500 и $ 5000 Watch, обяснено от експерт

Anonim

Има два вида мъже в този свят: тези, които вярват, че това е тяхното право на собственост на Бог да притежават луксозен часовник, а тези, които вярват, че единственият начин да разкажеш времето е с iPhone.

Чували сте мотивите: "Защо да платя за нещо, което моят телефон може да направи безплатно?"

Оправдана точка в съвременното общество, но ние все още искахме да се задълбочим малко повече, за да образоваме читателите за това, което се случва в часовник с цена от $ 500 или $ 5000. Идеята е, че ще можете да направите свое собствено звуково решение за закупуване на часовници, ако разберете защо може да струва десет пъти повече от друг.

И защо $ 500 срещу $ 5000? Тези две ценови точки най-добре представляват входната точка за достъпни и висококачествени луксозни часовници. Ние също така потърсихме редактора за наблюдение на Австралийския финансов преглед Bani McSpedden, за да помогнем с идентифицирането на някои от разликите.

Гледай и се учи.

Материалите правят цената

Вземете часовника около марката от $ 500 и обикновено ще забележите няколко последователност:

 • Червени ръбове
 • По-прости форми на случая
 • По-малко подробности
 • По-малко изгладени и полирани повърхности

Просто казано, на достъпния край на часовника спектър има леки естетически разлики в довършителни материали.

"Това може да са материали, но най-важното за разликата в цените е краят на часовника. И вероятно е малко по-забележимо, колкото по-скъп е часовникът ", обяснява Максъпден.

"Завършването, качеството на материалите и обработката като неотразяващо стъкло на кристал, това нещо ще добави към крайната цена на часовника".

Експерти казват, че може да намерите и разлики в чантата, когато става въпрос за тези две ценови точки. При $ 500 бихте могли да получавате щампована кожена каишка за теле, за разлика от истинската алигаторна кожа - незначително, но забележимо усещане за качество.

След като цените достигнат марка от 4 000 до 5 000 щ.д., клиентите могат да очакват неща като разгъващи се катарами и по-сложни завършвания, използвани в парчетата.

Комплексни производствени методи

Една от най-спорните области на ценообразуването на часовника е производствените методи, използвани за часовника и движението му.

Докато McSpedden вярва, че "няма връзка между точността и цената за дълго време", други експерти се кълнат в допълнителната прецизност, която често води до по-голяма цена.

Въз основа на наблюденията на последното, ето какво можете да очаквате от часовника в района на $ 500:

 • По-малко ръчни настройки
 • По-малко усъвършенстване в отчитането на времето (процес на регулиране)

И ето какво да очаквате за един часовник в района на $ 5000:

 • Движение, което отговаря на спецификациите на хронометъра, дори когато не е сертифицирано като едно
 • По-добро завършване на ръцете, качество на материалите и обработки, използвани в часовника като неотразяващо стъкло
 • Ръчно скосяване
 • Ръчно гравиране
 • Ръчно емайлиране

Общият консенсус е, че колкото по-просто е движението да се произвежда и завърши, толкова по-евтино ще бъде. Механичният часовник отнема повече време и труд, за да се произвежда поради сложните му механични движения, които изискват човек да се събере. Някои части могат да бъдат твърде деликатни, за да се възпроизвежда машина.

"Има много малка разлика в цената на движението в кварцовите часовници", обяснява Максъпден. - Използват модул и този модул не е най-скъпият.

Истинската цена на дизайна

Вярвайте или не, дизайнът на часовник играе малко в крайната цена на часовника, независимо дали е $ 500 или $ 5000. Това е според McSpedden, който силно поставя под въпрос съответствието между дизайна и цената.

- Не мисля, че това е цената. Ако говорите за добре проектиран часовник, за мнозина те биха казали, че часовникът "Даниел Уелингтън" е $ 200, защото той не е прекалено богато украсен или прекалено лъскав. Всъщност неговата простота е това, което го определя. "

"Вие бихте казали същото за германския Nomos Glashütte на $ 5, 000. Отново, чистият дизайн е подобен, но не мисля, че е свързан с цената. "

Макар че това може да е вярно за часовници с минималистичен стил, има някои забележими разлики между по-сложно проектираните часовници в тези ценови сегменти. Това, разбира се, се свързва с производствените процеси, а не с етапа на проектиране, който произтича от тях.

По-ниските цени на часовници от $ 500 могат да дадат:

 • По-плоски диапазони, които изглеждат по-двуизмерни
 • Бледи ръце, които са галванизирани или ръчно боядисани, вместо да се загряват до определена температура, за да се постигне цветен нюанс

По-високите цени на часовника от 5000 долара могат да доведат до:

 • Повече текстури в циферблата - помислете за детайлите и стилизираните цифри, които се намират в Master's Collection на Longines
 • Керамични рамки за устойчивост на надраскване, за разлика от неръждаема стомана

Брандиране и разходи за репутация

Максънден прави добър момент, когато казва, че това, което наистина плащате за часовника днес, е изкуство на китката.

"Не е случайно, че престижните марки струват повече, защото марки могат да плащат повече за тях. Това, за което плащаме, струва да имаме удоволствието от нещо хубаво да погледнем.

"Сегашният бизнеса с часовници е печелившо предприятие, а ако сте добре уважавана марка, ще можете да таксувате повече за него."

Макар че това може би е вярно за някои производители на часовници от висок клас, определени стандарти трябва да бъдат спазени, за да се промъкнат в марката от $ 5, 000.

Това може да бъде под формата на ръчно сглобяване и ръчна обработка. Отвъд марката от $ 5000 е мястото, където границата между майсторството и репутацията на марката може да се размие. Марките могат да начисляват повече за часовници, но разликата в качеството между 5 000 долара не е толкова очевидна на пръв поглед.

"Понякога няма очевидни различия в материалите или движението", добавя McSpedden.

"Освен в най-високия край, не можете да различите разликата от завършването на движението. Освен ако не го гледате от гърба на часовника, това не е нещо, за което ще трябва да платите.

Часовници от двата лагера

Ако сте стигнали толкова далеч, трябва да имате представа за това, което искате в часовника и колко сте готови да разклоните.

Не е случайно, че някои от най-ценните часовници около марката от $ 500 са и тези, произведени в големи количества.

Помислете за марки като:

 • Seiko
 • Tissot
 • Movado
 • Alpina
 • Oris

В сегмента от $ 5, 000 можете да очаквате да видите часовници като:

 • Baume & Mercier
 • от епохата на Тюдорите
 • Номос
 • Таг Хойер
 • Мон Блан
 • Bremont
 • Бел и Рос

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива