Общи навици, които могат да причинят необратими щети на косата ви

Anonim

Джаред Лето. Дейвид Бекъм. Зейн Малик. Хари Стайлс. Брад Пит. Патрик Демпси. Зак Ефрон. Саймън Бейкър. Конан О'Брайън. Стив от чужди неща.

Тези и други знаменитости космически богове ни дадоха голяма грива загриженост през годините. Независимо дали става въпрос за добри гени или стилисти на суперзвезда зад низ, ние се стремим да ги следваме в техните безупречно подстригани стъпки.

Така че ние чисти, състояние, издухване, четка, гребен, подстригване, боядисване, избелване, стил и молитва за перфектните ключалки на нашите герои на косата. И в този процес правим повече вреда, отколкото полза.

Вашите козметични навици може да поставят косата ви през звънеца, причинявайки проблеми, вариращи от разделените краища до изсъхване на скалпа до неконтролируемо оперение. То дори може да се ускорява от естествените признаци на стареене. Ако вашата редовна рутина включва някое от тези 10 неща, вашата безразличие може да причини увреждане на косата, което може да стане постоянно без намеса.

Overwashing

Докато чистата коса е плюс в книгата на никого, измиването на прекалено често стяга скалпа на естествените масла, които я защитават и поддържат косата ви блестяща и здрава. Мократа коса също е по-склонна към счупване и ако я боядисате, често шампоаните бързо ще избледняват. Експертите препоръчват миене на косата на всеки два до три дни, отколкото на ден. Инвестирайте в сух шампоан, за да удължите времето между измиванията и ако редовно работите за потта, която изисква изплакване, опитайте да прескочите шампоан за няколко дни в полза на обикновена H20, добро измиване на кожата на главата и малко тире кондиционер само за краищата.

Ултра горещи душове

Джеймс Бонд е фен на студените душове и вие също трябва да сте. Има научни доказателства, че намаляването на топлината води до редица физически и психически ползи, включително намален стрес, подобрено настроение и повишена енергия. Също така в този списък има по-здрава кожа и коса - защото горещата вода е особено предразположена към премахване на естествените масла на тялото ви, може да причини пърхот и насърчава скалпа ви да преизпълнява нефт, за да компенсира. Greaseball е най-добрият външен вид.

Не се нуждаете от нутриенти

Това, което поставяте в тялото си, има огромен ефект върху това, което тялото ви може да изгони. Лиши го от важни витамини и хранителни вещества и е невъзможно да се чувстваш, да функционираш или да изглеждаш най-добре. Косата ви е направена от протеин, наречен кератин, затова се уверете, че достатъчно количество протеин е част от вашата диета. Омега-3, желязо, цинк, биотин и много вода също са жизненоважни за здравето на косата. Ядките, рибата, бобовите растения, плодовете и зелените плодове трябва редовно да се въртят във вашата кухня.

Мокро стил

Когато сте хванати в сутрешната бърборене, е примамливо да се измъкнете от душ, да си направите гребен и да си направите някакъв продукт през косата си и да изкарате вратата с рекордни скорости. Отбягвайте изкушението. Мократа коса е по-слаба от сухата коса, така че когато нахлувате вашите снопчета с четка или гребен, рискувате да ги счупите или да ги разкъсате напълно. Ако трябва да детонирате, използвайте широкозъбен гребен и работете от краищата до корените си, за да сведете до минимум щетите.

пушене

Отрицателните ефекти на пушенето далеч надхвърлят белите ви дробове. Тютюнопушенето позволява натрупване на свободни радикали в тялото и увреждане на клетките, включително фоликулите, които произвеждат коса. Осветяването също така свива кръвоносните съдове, ограничавайки потока на кислород до скалпа и лишавайки косата от храната, от която се нуждае. Проучванията дори свързват пушенето с преждевременно изтъняване и почерняване. Изхвърлете тютюна, освен ако не ви харесат скучни, крехки коси, които са склонни да се счупят и миришат като остарял пепелник.

Претоварване на продукта

По-малко е повече, когато става дума за вашата грива. Не е необходимо да използвате прекомерно количество шампоан или балсам, нито пък да слой продукт върху продукта, когато излезете от душа. Използването на прекалено много наведнъж тежи само косата ви, предотвратява влагата да стигне до космената шаре и превръща скалпа ви в мазна, мръсна каша. Най-много изберете един стилизиращ продукт и един краен продукт. Използвайте ги пестеливо и прилагайте само от средата на вала до краищата.

Порочно сушене на кърпи

Има по-добри начини да извадите стреса си, отколкото да третирате главата си като корема на Буда. Всичко, което се търка, докато изсушавате кърпата, може да се почувства като ефективен начин да се натопи на мокро, но по време на процеса вие грубо развивате кожицата и причинявате изцапване. Сушенето на въздух или лекото попиване с кърпа е по-здравословно за косата ви. Някои експерти дори препоръчват попиване с хартиени кърпи за максимална нежност.

Нередовни разфасовки

Единственият реален начин да премахнете повредената коса е да изрежете въпросното сечение. Посещението на бръснаря ви за редовни парчета поддържа разделените краища навсякъде и предотвратява навлизането на всякакви повреди. Дори ако отглеждате косата си навън, я отрежете на всеки шест седмици (просто кажете на стилиста си, че искате да се премахне само минимумът).

Излагане на опасност за околната среда

Подобно на кожата, косата ви се нуждае от защита от слънцето, за да поддържа оптимално здраве. Постоянното излагане може да го повреди или изсуши, така че носете шапка или потърсете продукти с UV защита, ако знаете, че ще прекарвате времето си на открито. Хлорът също може да причини поражения на вашите ключалки, затова опитайте да ограничите времето за плуване, а когато отидете да плувате, първо душ и оставяйте косата ви мокра (или нанесете балсам), за да предотвратите абсорбиране на химикалите.

Пристрастяване към човек Бун

Най-спорната прическа в съвременната ера може да причини преждевременно оплешивяване. Човек - или опашка или някакъв друг стегнат стил - може да предизвика "алопеция на тягата", постепенна загуба на коса, причинена от непрекъсната теглителна сила върху линията на косата. Палта за коса също могат да раздразнят космите за коса и да причинят счупване. Лесно хлабав вид е най-безопасният, ако искате ключалките ви да продължат.

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията