Най-добрите кожени якета за мъже, които да носят точно сега

Anonim

Създаден през 50-те години на ХХ век от Брандо, Маккуин и Джеймс Дийн, коженото яке носи от дълго време дълготраен договор със съвременния човек.

Времето за гардероба ни е видяло безпроблемно през следващите десетилетия, само с лека раница и киселинно измиване през осемдесетте години. Това каза, че последните десет години са били добри за коженото яке, изглаждайки всякакви неприлични цветове и проблеми.

Днес мъжете разполагат с множество възможности за избор от кожи с най-модерните луксозни марки. Последната поръчка на поканата просто ви показва как да я носите правилно. Кожа и се научи.

Знаейки основите

Ключът към закупуването на кожено яке е намирането на вид, който вече се движи добре с вашия личен стил - не бъдете някой, когото не сте.

След това налейте фитил (мисля, тънък и плосък на тялото), преди да изберете кожен тип (теле, крава, агнешко или козе) и неутрален цвят. Неутралният цвят гарантира, че той може да бъде сдвоен по-лесно с вашия съществуващ гардероб като джинси.

Постигането на по-фини детайли е последната стъпка към персонализиране; избирайки колко ципове, копчета и метални неща, които искате - или изобщо не, са част от вашия личен вкус. Ако сте нови за кожените якета, започнете с нещо чисто и подценено първо и след това се преместете нагоре, докато се чувствате по-комфортно, като ги носите. Кожата е вашата стрида.

Направете го стил

Кожените якета изискват увереност. Знаменитостите и рок-старшите ги носят, за да изпъкват и да направят изявление с изтънчен стил. Това каза, че можете да намерите чист-нарязани, по-скромен тип. Знаейки личния си стил е важно, което ви помага да решите кой е стилът на сакото.

Кожените яке стилове се определят от дължината, начина, по който се затварят или ципове (и колко хардуер се похвали) и яката. Обикновено има три вида: "бомбардировач", "мотоциклетист" и "състезател".

Бомби далеч

Бомбардировачът изглежда най-небрежно. Призната от дължината на талията й, якето е изработено от мека кожа, която е по-мека и придава спокоен вид. Якето има контрастни тапицерии (понякога в контрастен цвят и плат), които обикновено смесват талията и ръкавите на ръкава за кратко. Хардуерът е минимален, със симетричен цип на предната част, с функционални странични джобове за кенгуру - или без.

Biker Boss

Мотоциклетистът (мисля, че Марлон Брандо) се гордее с големи ревери и изпъкнала яка, които могат да бъдат свалени за допълнителна сигурност. Снабден с метален хардуер (шипове, щепсели и ципове), предният цип обикновено е асиметричен, позволявайки на по-широката страна да се сгъва под партньора си.

Отиди на скоростта

Състезателят е най-стандартният, въпреки мотокрос-външния му вид. Те са модерни якета с малка яка, която се затваря, или може да бъде без яка на всички. Прав са цип, те не са облицовани с плюшена тъкан и нямат ревери или допълнителен хардуер, за да се размият нещата.

Фокус върху приспособлението

Напасването на коженото яке - като костюм - е от първостепенно значение. Но за разлика от лошото яке или блейзер, кожените якета не могат да се променят лесно и е скъпо, ако го направите.

И така, какво точно трябва да търсите? Сакото трябва да се прилепи към контурите на тялото ви, раменете му да са рязани на рамото - като блейзър.

Коженото яке не е наистина предназначено за носенето на насипни слоеве - по-скоро плюшен пуловер или чай - така че купувайте най-малкия размер, който се вписва, което позволява да се стигне до малко разтягане. Вашите ръце трябва да могат да се движат свободно, да не се чувстват стегнати и неудобни. Дължината на ръкавите трябва да скицира китката, а дъното на шева трябва да се реже на линията на колана.

Слабото момче трябва да избере плътна или еластична лента за колана, намалявайки секцията на тялото и подчертавайки раменете. По-големият ген трябва да издържи за прави рязане - избягвайки всичко, което ще се придържа към бучки и подутини. Същото правило важи и за мускулите, наркоманниците.

В обобщение, кожените якета са скъпи - освен ако не сте по-евтини, така че да играете навсякъде с мотиви и марки. И опитайте, преди да купите.

Скрий скритото

Видът кожа или кожа оказва влияние върху функцията и усещането на козината. Няма перфектна кожа, като всяка от тях носи свои уникални характеристики. По принцип по-големите животни имат по-трайни, здрави кожи, докато по-малките животни са известни с мекота и са по-леки.

Има и качество на кожата, което също променя това, което кожата чувства да докосне. Това се отнася до начина на живот на животното, преди да бъде умъртвен, до дъбенето или производствения процес, както и до окончателното заявление за завършване.

волска кожа

Кравата е най-често срещаната кожа. Тя е малко по-евтина и по-твърда и има устойчивост към вода и мръсотия, както никой друг. Това е страхотен защитник заради дебелината му, но може да отнеме известно време, за да се носят. Най-често се предлага в матово покритие, което прави сакото по-непринудено.

Buffalo / Bison

Подобно на здравото усещане и издръжливост на кожуха, бизонната кожа се отличава с естествена зърненост върху кожата, която добавя текстура към якето и му придава сурова, естествена естетика.

козя кожа

Goatskin е популярен избор за повечето луксозни марки и е признат за камъче от зърно. Козината е по-мека, по-лека и по-гъвкава от кокошката. Тя е издръжлива и носи - добре, като става по-гъвкава и по-добре изглеждаща, докато годините се търкалят.

агнешка кожа

Lambskin е най-луксозната кожа за мекота, еластичност и носене. Той има луксозна текстура и е доста универсален, създавайки по-шикозно кожено яке. Това естествено е много лек и създава яке, което може да се носи през цялата година - независимо от сезона.

Пазете го Класически Cool

Безформеността на коженото яке зависи от цвета, който избирате. Подобно на костюмите, неутралните цветове като кафяво, кафяво и сиво са най-добрият ви залог. Видовете мотоциклетисти и контраста са по-модни и са различна опция за момчета, които вече имат класическа кожа в шкафа си.

Модата също може да се играе наоколо с велур, тъй като палтото има тенденция да попадне в кафяво (от тен до шоколад), което означава, че може да работи безпроблемно в костюм, колкото черна кожа.

Придържайте се към едно велурско парче, като се откъсвате от кожата, като изберете опъване на яката за допълнителна плюшност. Но избягвайте неприятните пискюли или ресни и всичко, което изглежда дори дистанционно метрополис каубой - освен ако нямате съвпадащи безсмислени глави.

1/20

Сен Лоран

Кожено яке за мотоциклетисти - AU $ 9, 595

КУПУВА

2/20

Dunhill

Зелен кожен състезателен блузон - AU $ 2, 490

КУПУВА

3/20

APC

Скъсана кожена бомбена яке - AU $ 1, 900

КУПУВА

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията