Да бъдеш тъжно е всъщност добро за теб, сега психолозите смятат

Anonim

Точно когато си помислих, че има нещо нередно с мен, че седех на ръба на леглото си и гледам безумно в мрака на спалнята ми 20 минути на ден; се оказва, че съм добър!

Точно така, госпожи и господа, сега можете да плачете с радост, защото тъгата е официално ключът към щастието. Да, четете това право. Източникът на невероятното ни спасение? Романтични поети и немски учени. Плюс здравословен купол на Брок Бастиан, австралийски психолог и автор на книгата " От другата страна на щастието": Приемане на по-безстрашен подход към живота .

Преди да влезем в данните, нека да отхвърлим няколко митове. На първо място, като контур интуитивен, както звучи, има смисъл, че тъга е основен компонент на щастливия живот. Помислете за това: най-смазващите аспекти на депресията са апатия и летаргия. Но когато сте тъжни, не сте безразлични към нещо: Вие сте разстроени или нащрек за това. Защото ти е грижа. И това е добър знак за психически здрав човек, защото в живота има много неща, които трябва да ви направят тъжни. Това е, когато спрете да давате лайна, че нещо не е наред.

това, което наричате нервно разбиване, викам, неочаквано видях нещата така, както са

- толкова тъжно днес (@ sosadtoday) 25 юни, 2018


Така че, би могъл да се научи да прегръща "тъга", да излекува нарастващите нива на депресия в света? Според Брок Бастиан стигмата около отрицателните емоции всъщност е една от причините за депресията. Ако хората бяха в състояние да видят пристъпите на меланхолия като неизбежна обратна страна на моментите на радост - и да разпознаят това взаимодействие като съществена част от добре преживелия жизнен цикъл на депресията (при тези без химически дисбаланси в игра) намалее.

Това е, което Кийтс получава в своята "Ода на меланхолията". Романтиците вярваха, че мигналите екстази, които всички изпитваме, се случват в песните / в любовния ни живот / седемте текила в нощен клуб " с красота-красота, която трябва да умре. "Защото" Фенси не може да измами толкова добре, колкото е добре известно да прави. "С други думи: всички ние искаме да мислим, че е възможно - дори задължително - ако направим" избор на живот ", ние ще можем да поддържаме щастие.

Клиничните психолози сега се съгласяват, че това е фалшиво. Всъщност ключът към максимално удовлетворяване на вашето щастие е да приемете, че независимо колко "добри сте в живота", няма да бъдете щастливи 24 часа в денонощието 7/7 и това усещане за тъжно не означава (непременно), Това просто означава, че си човек.

малките разговори изискват 100% повече енергия, отколкото изработването

- толкова тъжно днес (@ sosadtoday) 15 август 2018 година


Хората са по-малко склонни да изпитват клинична депресия в обществата, които разбират това. Както съобщава Кварц, "В Китай и Япония, както негативните, така и положителните емоции се смятат за съществена част от живота. Тъжността не е пречка за изживяване на положителни емоции и - за разлика от западното общество - няма постоянен натиск да се радваме. "

"Човек, живеещ в западна страна, има четири до 10 пъти по-голяма вероятност да преживее клинична депресия или тревожност в живота, отколкото човек, живеещ в източна култура".

Как това обществено очакване да търси щастие, засягащо хората, бе тествано миналата година от психолога Брок Бастиан. Той раздели 116 колежани в три групи, за да изпълни невъзможна задача на анаграмата. На първата група беше казано да очакват неуспех. Втората група не беше и завърши теста в "щастливата стая" с мотивационни постери и весели бележки Post-it. Третата група получи неутрална стая.

"В самия храм на насладата / Вейл Меланхолий има своето свещено светилище" (Keats, Ode on Melancholy)

Както съобщава Кварц, "След като завършиха задачата, всички участници направиха тест за тревога, който измерваше отговорите им на неуспеха на анаграмната задача, и попълни въпросник, предназначен да прецени дали очакванията на обществото да бъдат щастливи са повлияли на това как те са обработили отрицателни емоции. Те също така са направили тест за тяхното емоционално състояние по това време. "

След това Бастиян откри, че учениците в "щастливата стая" се тревожат много повече за провала си от хората в другите две стаи. "Идеята е, че когато хората се намират в контекст, в който щастието е високо оценено, то създава чувство на натиск, който те трябва да почувстват по този начин", каза Бастиян пред Quartz . След това, когато изпитват неуспех, те "румнат за това защо не чувстват начина, по който мислят, че трябва да се чувстват", допълнително влошавайки състоянието на ума си.

Друго предимство на прегръдката на тъгата е, че болезнените времена ни внушават с атрибути, които ни правят по-щастливи в дългосрочен план. По време на бедността ние се свързваме най-тясно с хората, а също и където изграждаме своята устойчивост, каза Бастиян пред Quartz .

животът е кучка и след това си мислиш, че може би ще е наред за секунда и след това отново е кучка

- толкова тъжно днес (@ sosadtoday) 8 август 2018 година


В същото време той предупреди хората да не приемат откритията си буквално. "Не е, че трябва да се опитаме да бъдем по-тъжни в живота. Това е, че когато се опитаме да избегнем тъга, да я видим като проблем и да се стремим към безкрайно щастие, ние всъщност не сме много щастливи и, не може да се наслаждава на предимствата на истинското щастие. "По принцип: по-добре е да се стремите към" добре приспособени "от щастливи.

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива