Ръководство за начинаещи за мъжки ароматни стилове

Anonim

Първата стъпка към избора на подписа си е да знаете какво по дяволите е в него на първо място. Мъжки одеколон попадат в няколко категории, които описват съставките и произтичащите от тях аромати.

След като разберете категориите, можете да разберете дали предпочитате да миришат като гора, цвете, цитрусов плод или натоварено седло. Бъдете сигурни, че факторът на вашата индивидуалност и стил в решението (защото да, те имат значение), както и времето на годината и случая.

Това може да звучи като много неприятности, за да отидете само да мирише хубаво, но ни повярвайте - струва си всяка секунда усилия. По-долу е разбивката на базовите типове мъжки одеколони, които трябва да знаете, и основните бележки, които влизат във всяка от тях.

Ключови стилове на мъжки Кьолн

Ароматен

Строго погледнато, "ароматен" се отнася до аромати, които са богати на бензен, съединение, намерено в органичната материя. От гледна точка на миряните, ароматните аромати имат рустикален аромат с известна свежест, често идващ от билкови нотки и са по-често предназначени за мъжете. Ако можете да готвите с него, това вероятно е ароматна бележка. Помислете за розмарин, мащерка, мента, естрагон, манджирам, копър, босилек, градински чай, анизов кимион и други растения с ароматен тревист аромат.

Chypre

Терминът chypre е френски за Кипър и се връща към Франсоа Коти, който създава парфюм от 1917 г. със същото име от материали, които се намират предимно в средиземноморските страни. Основната структура на аромат на грейпфрут е хармонията между три основни компонента: бергамот, дъб и лавданум (често с някои пачули, смесени). Заедно те правят топъл, мъх-дървесен аромат, който контрастира със свежия цитрусов връх и с горчивина.

цитрусов

Цитрусовите аромати се създават от хисперидидните плодове, които са кръстени на Хисперидидските нимфи ​​от гръцката митология. В тази категория попадат вербана, лимонена трева, pomelo и yuzu, както и всички типични цитрусови плодове, които вероятно мислите: лимон, портокал, грейпфрут, мандарин и др. Бъркамот е също обичайна съставка. Ниско молекулно тегло означава, че цитрусовите масла функционират забележително добре като върхови нотки, като повдигат и блясък до почти всяка смес.

цветен

Най-голямата ароматна група е и най-ясната. Флоралните аромати добавят романтично докосване до композицията, облекчавайки някои от тежестта на по-упоритите съставки. Много цветя - като роза, жасмин, тубероза, лавандула, османтус, безсмъртие, иланг иланг и невен - лесно се използват в естественото си състояние. Други трябва да бъдат реконструирани в лаборатория, включително фрезия, божур, лилия от долината, хелиотроп, виолетов, жонкил, нарцис и зюмбюл.

Кожа

Всички кожни аромати, независимо дали са флорални, проститутки, кадифе или пушек, попадат в тази група. Исторически, кожата е една от най-ранните нотки, използвани в парфюмерията. Кожените изделия бяха ароматизирани с масла, мускус, амбра и цибет, за да прикрият горчивия мирис на животинската кожа. Днес тази силна животинска бележка идва от естествени източници (включително бреза, хвойна и каде масло, стиракс, каси, касторей, мирта и cistus labdanum) и лабораторията (хинолини, сафралеин, алдехид и синтетични велурени нюанси).

ориенталски

Ароматите в ориенталското семейство са топли и чувствени. Амбър е доминираща нота, както и други опияняващи вещества като мускус и ванилия, екзотични смоли, дърво, цветя и подправки. Ориенталските аромати често имат характерни върхови нотки на орхидея, бергамот и мандарина, които добавят плодово-цветен обрат към иначе пикантните и секси ориенталски аромати. "Foodies" ще бъде особено любим на подкатегорията "gourmands", включвайки намеци за карамел, горчив черен шоколад и ароматно кафе.

СВЪРЗАНИ: 5 основни ориенталски аромати за мъже
СВЪРЗАНИ: 5 основни пикантни аромати за мъже

дървесен


Удивите аромати - без изненада тук - доминират от аромати на дърво. От чувственото сандалово дърво до изтънченото кедрово до мускусни съгласие, дървесните нотки добавят дълбочина и остават в сила за други аромати. Тази разнообразна и разнообразна категория включва дъб, кехлибар, палисандрово дърво, гуацо, оуд, ветивер (макар че това е технически трева) и пачули (въпреки че това е технически лист). Има няколко аромати, които не се хвалят с поне една дървена бележка в грима си.

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията