Най-фините уиски от Австралия, които няма да ви предадат

Anonim

Тук прекарваме много време тук, в Д'Мардж, който е написал лирика за най-добрите напитки в света и никой не е получил по-ярък прием от старото уиски.

Дестилираните алкохолни напитки, които започнаха да живеят в Европа, преди да се насочат към САЩ и Япония разчитат на различни специфични зърна и дървени бъчви, за да постигнат различен аромат, който феновете търсят. Когато се свърже допълнително със стареенето, известно като време, често се случва магия.

Днес ние не гледаме изцяло на невъзможното. Всичко е за вкус, достъпност и най-ценното уиски в Австралия, което няма да ви изпрати. Също така попаднахме в ума и опита на Мартин Ебер от Time For Whiskey, за да гарантираме, че местният избор е на място за всяко небце.

Звездно уиски

Първо място в местната линия е Melbourne's Starward Single Malt Whiskey, носител на най-добрия малц на Australasia в рамките на наградите World of Whiskey през 2013 година. Ебер ни обяснява, че поради естеството на индустрията за уиски в Австралия всички (с изключение на малцина) правят толкова малко неща. Това означава, че все още е много "занаятчийска" сцена тук и клиентите ще намерят местни бутилки като такива.

И двете издания на Starward's Apera и Wine Cask Editions са победители тук и на около 90 долара с бутилка всеки (магазин наоколо), уискита са лесно достъпни за всеки, който е готов да опита от местната продукция. "Най-важното е, че те са кървави добро уиски", добавя Ебер.

Дегустационни бележки: Гладка, сладка и несравнима сложност
Наличност: Да
Цена: От $ 90

Уникално уискирано малцово уиски

Iniquity е едно малцово уиски, което се нарежда от групата Tin Shed Distilling в Южна Австралия. Подходът, който са предприели, е занаятчия и може да бъде вкусен в резултатите. Местното зърно и местният торф са пушени ръчно от местните снаряди от малеи и техните уиски не се филтрират.

"Докато уискито им струва около 150 долара, те правят 200 мл бутилки за 50 долара, което е наистина добър начин да го опитате", казва Ебер.

Дегустационни бележки: Докосване на дим с дръзки плодове и евкалипт
Наличност: Да
Цена: $ 50 - $ 150

Hellyers Road Single Malt Pinot Noir Завършете

Това определено е един от най-уникалните изрази, които излизат от Австралия, въпреки че името е известно време. Hellyers Road Single Malt Pinot Noir Finish отлежава в американски дъб (ex-bourbon) и завършва във френски дъб (ex pinot noir), за да осигури различен ароматен профил сред опитни любители на малц. Той също беше гласуван един от Десетте най-добри уискита на света през 2015 г. в Обединеното кралство, така че ще разберете, че е добре за джоба на тазобедрената става.

"Макар че предишните им неща не бяха нещо, за което да пишат, по-новите им неща са добри", казва Ебер. "Техният Pinot финиш е под $ 90, на разположение на повечето места и се гордее с хубава уникална усукване с използването на Pinot бурета."

Дегустационни бележки: Летни цитрусови плодове, лимон и портокал, които остават в сладък слой пипер и подправки, подобни на червено вино
Наличност: Да
Цена: $ 92.80

Хлебопекарната хлебопекарна Уиски

Съгласуваната достъпност прави Bakery Hill Single Malt Whiskey един от не-бръмбарите в тази категория. Профилът им на уиски се разширява в пет различни израза (с изключение на бутилките с ограничено освобождаване) и всички те са с комплексни аромати, които трябва да задоволят небцето на всеки доставчик, който иска да опита добро местно уиски.

Те използват American Oak Bourbon Barrels (бивш Jack Daniels), за да създадат балансирана напитка, която позволява на ванилов блясък и малц да бъдат звезда играчи.

Дегустационни бележки: Многопластово покритие на зелени ябълки, подправен мед с намек за ябълково вино.
Наличност: Да
Цена: От $ 135

Арчи Роза Бяла ръж

"Добре, технически това не е уиски, това е ръжен дух", казва Ебер. Той е лесно достъпен и въпреки това той го прави добре дошъл в нашествие в локалния уиски списък. Бялата ръж е два пъти дестилирана в медни саксии, използвайки редки малцова ръж и ечемик, произхождащи от фини производители.

По-важното е, че е евтино и спечели награди от награди, включително най-доброто Unaged Whiskey в Световния конкурс за вино и спиртни напитки в Ню Йорк (САЩ) и най-доброто безжично уиски от ръжено нишесте на американските уиски майстори (САЩ).

Дегустационни бележки: Канела, индийско орехче и зелени ябълки
Наличност: Да
Цена: $ 89

За повече новини и рецензии за най-новото уиски от цял ​​свят, не забравяйте да проверите времето за уиски

Интересни Статии

Gunmaker Holland & Holland Помощ за изграждане на най-скъпите Range Rover някога

Костюмът на Пол Бетани в случай на отмъстители в Лондон беше истинският супергерой

Dicker Swimwear стартира със Синтия Дикер

Стилът на Луис Хамилтън е дошъл дълъг път, ето как да го погледнем