Най-добрите червени вина на Австралия, които няма да спрат Банката

Anonim

Виното е може би едно от най-поразителните неща, които можете да купите. От стилни етикети, изписани със златни и сребърни медали до безброй различни смеси, гроздови сортове и реколти, освен ако не попаднете в магазин с водач от 300 страници, е почти невъзможно да разберете какво всъщност ще ви донесе стойност за пари.

Смятаме, че трябва да се промени, така че ето кратко ръководство, за да сте сигурни, че получавате най-доброто австралийско червено вино за монетата си.

Шираз

Планината Ланги Гиран Ланги Шираз

Продукт от сорта Syrah, Shiraz отдавна е една от най-популярните австралийски червени вина. Шираз процъфтява в по-топъл климат (въпреки че хладният климат Shiraz става все по-популярен), което позволява гроздето да узрее и да произведе богат, плодов и пикантен аромат, който идеално прилича на червено месо и класическото барбекю в Австралия.

Ако пазарувате в австралийския Шираз, задръжте в съзнанието си области като долината Бароса и Макларън Вале в Южна Австралия, тъй като тези топли зони произвеждат световно известната Shiraz година по-рано.

D'Marge препоръчва:

Под $ 20 - Пеперджек Шираз, Долината Бароса

Купи 19, 95 долара

$ 20 - $ 50 - Kerrigan + Berry Shiraz 2014, Западна Австралия

Купете 46 лв

$ 50 - $ 100 - Kellermeister Wild Witch Shiraz 2009, долината Бароса

Купете 65 лв

$ 100 - $ 200 - връх Ланги Гиран Ланги Шираз, грампъни

Купи $ 110

Каберне Совиньон

Резерватът на балните "Тали" Резервен Каберне Совиньон

Cab Sav е една от истинските класически червени вина, първа популярна заедно с Мерло в легендарния регион Бордо във Франция. Традиционно Каберне Совиньон е пълноценно, плодово и сухо червено вино, което дори може да приема аромати на зелен капициум, ментол, мента и билки (Eucalyptus е дори видно в австралийската Cab Sav), когато се отглеждат в райони с подходящ вид почви и по-хладен климат.

Естествено, Австралия, със сместа от климат и глинести, груби почви, е отбелязана със способността си да произвежда чудесен Cabernet Sauvignon. Потърсете на етикета места като Coonawarra от Южна Австралия и "Маргарет река" на WA и имайте предвид, че по-хладните зони ще произвеждат по-пикантни, билкови вкусове, докато Cab Sav, отглеждани в по-топли помещения, обикновено ще са по-сладки.

D'Marge препоръчва:

Под $ 20 - Kirrihill Tullymore Vineyard Каберне Совиньон 2013, Клеър Доли

Купи 19, 99 лв

$ 20 - $ 50 - "Сайдингът" на Wynn Каберне Совиньон 2012, Coonawarra

Купи $ 24

$ 50 - $ 100 - Харди Томас Харди Каберне Совиньон 2013, Coonawarra & Margaret River

Купете $ 96, 99

$ 100 - $ 200 - Резерватът "Балканите" "Тали" Резервен Каберне Совиньон, Coonawarra

Купи $ 110

Пино Ноар

Гроздето Pinot Noir е известно със своята любов към хладния климат и това е новият свят на Австралия, Нова Зеландия и Калифорния, които отнесоха виното "Пино Ноар" от мрака и в червено вино.

Водещи такси от Австралия са лозята на по-хладните райони на Австралия, от прочутите райони на Виктория Ярдра и полуостров Морнингтън, до южния WA и дори в Тасмания. Суха, сложна, сравнително мека и по-киселинна от останалите червени вина, Pinot Noir е перфектен с по-леки червени меса и дори особено мазна риба.

Под $ 20 - "6ft6" Pinot Noir 2015, Geelong

Купи 19, 99 лв

$ 20 - $ 50 - Castle Rock Estate Пино Ноар 2011, Велика Южна WA

Купете $ 35.99

$ 50 - $ 100 - Freycinet Pinot Noir 2014, Източен бряг Тасмания

Купете 61, 99 лв

$ 100 - $ 200 - Бинди "Блок 5" Pinot Noir 2014, македонски рейндж

Купи $ 169.99

Мерло

"Блок" на Нийлсън "Мерло 2008" на Холик

Меките гладки аромати на меррото са от дълги векове, класифицирани като класическо червено вино, считано за абсолютен връх на известните червени вина на Бордо. Въпреки това, рядко се пие като самостоятелно вино и като такова рядко се предпочита от критици или пиячи, които търсят най-добрите червени ястия в Австралия.

Мерло процъфтява и в районите с глинеста почва около Австралия, където се отглежда Каба Сав, и двамата често се смесват, за да създават сухи, вечни каберне Мерлови смеси, предпочитани от хиляди австралийски алкохолни напитки всеки ден. Cabernet Sauvignon носи силните вкусове, докато Merlot предлага гладкост, баланс и кадифено усещане за уста. Както при Cab Sav, потърсете на етикета области като Coonawarra и Margaret River.

D'Marge препоръчва:

Под $ 20 - пипер дърво Мерло 2014, Wrattonbully

Купи $ 17.99

$ 20 - $ 50 - Hollick 'Neilson's Block' Мерло 2008, Coonawarra

Купете 48, 99 лв

Червени смеси

Смесите са там, където най-добрите австралийски червени вина се събират, за да образуват уникални, пикантни продукти, които не само са невероятно гъвкави за сдвояване с храна, но и често правят невероятна стойност за парите. От класическите вина от каберне-мерло до вино със сирене, червените смеси също са фантастични за изпробването на нови сортове червено грозде, които иначе биха били недостъпни, като Гренаш, Темпранило и Матаро.

Под $ 20 - Chateau Tanunda 'Chorus' Шираз Греначе Матаро, долината Бароса

Купи $ 16.99

$ 20 - $ 50 - Woodlands Каберне Мерло 2010, река Маргарет

Купи $ 32.99

$ 50 - $ 100 - Penfolds 'Bin 389' Каберне Шираз, Южна Австралия

Купете $ 84.99

$ 100 - $ 200 - Mount Mary 'Quintet' 2005, долина Яра

Купи $ 169.99

Интересни Статии

Gunmaker Holland & Holland Помощ за изграждане на най-скъпите Range Rover някога

Костюмът на Пол Бетани в случай на отмъстители в Лондон беше истинският супергерой

Dicker Swimwear стартира със Синтия Дикер

Стилът на Луис Хамилтън е дошъл дълъг път, ето как да го погледнем