Най-добрите австралийски джинове, които няма да ви изпратят

Anonim

Уинстън Чърчил веднъж казал: "Джин и Тоник са спасили повече живота и умовете на англичаните от всички лекари в империята." Но тя също има репутацията, че е "разрухата на майката", така че напитката на база хвойна може да бъде депресираща или повдигане на равномерно.

Изобретен в Холандия, популяризиран в Лондон, джин е изминал дълъг път от маслените си орлулийски произход. В наши дни това е по-малко от основата на самолечение за масите и повече от духа на фантазия-панталони, които поръчвате в петък след деня на заплащане. Но това не означава, че не може да бъде достъпно (или поне, добра стойност).

Както Австралия има отношение към всичко (освен може би футбол), взехме нещо английски и го направихме по-добре. Въпреки че в списъка има няколко класически джина, забелязахме силна промяна от традицията и твърдо прегръщане на суровите вкусове и съставки, които са ендемични за Австралия.

Но първо: урок по алкохола.

Как се произвежда Джин

Всичко за ботаниката

Потопете се малко зад репутацията на Бриджит Джоунс, която има Джин, и ще откриете, че всъщност е дух на невероятна финес, баланс и сложност. Като начало на живота като сравнително неутрален дегустационен алкохолен дух, всички Gins се ароматизират главно с Juniper Berries като правило, преди да бъдат дестилирани няколко пъти с кори, корени, подправки и редица други съставки, които придават уникална комбинация от остър, пикантен аромати на напитката.

С толкова много свобода, предоставена на онези, които го правят, не е изненада, че толкова много джин стилове са се появили по целия свят (например, Плимут Джин има различно вкус към Лондонските Джанти на Танкуей, Бомбай Сапфир и Гордън); тази свобода е помогнала на Джин да се превърне в най-разнообразния и популярен занаятчийски дух в Австралия днес. Сериозно отидете и вижте колко много велики австралийски джинси има там. Това е доста поразително. Ето само няколко!

Арчи Роуз

Арчи Роуз не се страхува да наруши традицията. Което е късмет, защото те вярват в извличането на най-много местни съставки, за да създадат "Австралийско предлагане на много английска напитка".

"Това, което имаме в Австралия, са сурови съставки, които не можете да намерите никъде другаде по света" (казаха на Daily Telegraph ).

"Лимоновата мирта е пет пъти по-голяма от лимона от лимонова кора, рейнският мента има по-пикантен вкус от обикновения мента и лимон от кръв, кръстоска между пръст вар и мандарина, са създадени от CSIRO в WA." Това са само някои от съставки, които разтърсват джин индустрията.

"Тези ботанически продукти дават на нашите женици наистина уникален ароматен профил."

Ето защо Арчи Роуз е най-добре пиян с газирана вода, а не тоник (така че можете да оцените този нов свят джин без захар, маскиращ вкуса на своя изискан ароматен профил).

Цена: $ 70

Бъки Броуки Бавно Джин

Когато един зюмбург от Австралия от закътания град Байрън Бей спечели злато на Световния духов конкурс Сан Франциско през 2018 г., вие знаете, че те трябва да са на нещо.

Brookie's правят традиционен сух стил на джин, вдъхновен от уникалните вкусове на субтропичната тропическа гора на Северните реки. Не само вкусът им е страхотен, но и те са регенерирали тропически гори през последните 30 години, като се грижат за мястото, където събират родните си ботанически растения.

Дейвидсън Слива е произведена в стила на традиционния английски "стръмен" джин, където сливиците от "Дейвидсън" са оставени да се гмуркат в Byron Dry Gin на Бруки в продължение на няколко месеца, което позволява време за влагане на напитката с аромат.

Цена: $ 65

Red Hen Gin

Деликатен хляб напред, червеният Хед се гордее с меки цитрусови и цветни нотки, които бръмчат заедно със свежата, пикантни, свежи нотки от целина, плодове и зърна. Тези тонове текат лесно надолу по гърлото, където забелязвате намек за храст на Касия - веднъж светъл и земен.

Марката бе създадена от група приятели, които хванаха старите влакове Red Hen за училище заедно, откъдето идва и приятелското име. Сега те са основна характеристика в CBD в Аделаида. О, и по-малко от месец след старта, Red Hen Gin спечели "Champion Small Batch Spirit" на наградите за австралийски дестилирани спиртни напитки. Никак не е зле.

Цена: $ 80

Потърсителят

Сурова, сухата в Лондон от Shene Estate Distillery в южната част на Тасмания, този джин ще ви накара да треперите от радост. Когато спечели златото на световните награди "Джин Джин" през 2017 г., тя беше описана като "смолиста с дълбоки вкусове, които са зелени и листни, с подправки от дървесни пиперки." Така че ако подправките, билките и земните нотки ви галят носа (или вашите фантазия) отколкото да се напълни с този вкусен-горчив портокал. И не забравяйте да се насладите на ментола.

Цена: $ 95

Бедният Том

Това занаятчийско дестилерия, разположено на вътрешния запад на Сидни, има един единствен фокус: да направи изключителен джин. Продуктите им са неконвенционални, непочтителни и твърдо на световно ниво. Те вярват, че големият джин изисква в еднаква степен фокус и магия - затова те правят джин и нищо друго.

Техният сух Джин в Сидни е лесен пияч с вечна хранопроводна гръбнака, допълнен от свежа зелена ябълка, листни ягоди от дъвка и лайка. И за онези, които харесват малко повече педал на метала си, има "Глупак Джин", богат, класически джин с пълна телесна маса, с грейпфрут и цял нощен сладък корен / хвойна.

Цена: $ 75

Melbourne Gin Company, VIC

На първо място, е честно да кажем, че марката на Melbourne Gin Company е може би най-добре изглеждащата бутилка алкохол, направена в Австралия днес. Но не всичко е стил по същество. Дестилиран върху една и съща част от недвижимите имоти като уважавания хълм Gembrook Hine, Gin на Melbourne Gin Company е разработен от експериментацията на един човек, работеща със занаятчийска пещ. Дестилиран с всички класически скоби на Джин, компанията "Мелбърн Джин" също така хвърля в Макадамиас, Оранж, Сандалово дърво и редица кори и корени, за да поддържа нещата космополитни и австралийски.

Цена: $ 69

Ноуъл Кей на младия Хенри, НША

Всеки от нас е потънал в шугер на "Нютаунджър", но най-новото начинание на "Млади Хенри" е да се заеме с пивоварния подход към изкуството на дестилацията на джина. Какво донасят до масата, която е уникална? Хмел. В края на краищата те са занаятчийска пивоварна. Като един от малкото дестилерии в света, които добавят хмел в сместа си от ботанически растения, те са създали наистина уникален Джин, който говори за гледките и звуците на Нютаун.

Цена: $ 74

Lark Distillery Четиридесет пръста сух джин, TAS

Четирийсет пръстени се връщат към традиционните сухи жрези на Лондонския град, с тежки вкусове на хвойна и розови листенца, които формират основата на своя ароматен профил. Това, което придава на Forty Spotted нов обрат на света обаче, е добавянето на рядък тамемански подправки, който балансира традиционната лондонска горчивина с пикантни, пикантни вкусове. Lark Distillery също е едно от най-престижните дестилерии на уискита в Тасмания, и можете да си купите барабан на възраст от четирийсет и петдесет за малко повече.

Цена: $ 60-80 (в зависимост от бутилката)

Adelaide Hills Distillery 78 градуса малка партида джин, SA

Adelaide Hills 78 Degrees е наистина ръчно изработена, а дестилаторите всъщност са създали собствена колонка и система за кошница, за да задържат колкото се може повече от 12-те уникални ботанически аромати в техния Джин.

За да извлечете максимума от тази система, този Gin на грозде никога не се нагрява до 78, 1 градуса (оттам и името) и е направен с чиста вода от Аделаида Хилс, създавайки усещащ, почти пикантен вкус на Джин.

Цена: $ 79

Интересни Статии

Gunmaker Holland & Holland Помощ за изграждане на най-скъпите Range Rover някога

Костюмът на Пол Бетани в случай на отмъстители в Лондон беше истинският супергерой

Dicker Swimwear стартира със Синтия Дикер

Стилът на Луис Хамилтън е дошъл дълъг път, ето как да го погледнем