Австралийски предприемачи споделят стратегии за управление на стреса и психичното здраве

Anonim

"Има такава фалшива реалност на предприемачеството. Това е страхотно ново нещо, което трябва да направите. Възприемането е, че работите със собствените си часове, не е нужно да съобщавате за някакво странно, можете да носите каквото искате, можете да правите каквото поискате. и след това в края ще получите голяма мазнина проверка. Дотук от реалността. "

Стивън Премутико, технологичен предприемач, инвеститор и основател на Димми, със сигурност не се отдръпва, когато попита дали идеята за обратно изкупуване на салфетки ще преживее дългия път.

Но той е прав: въпреки че не е толкова секси, колкото да говорим за еднорози от няколко милиарда долара, предприемачите трябва да мислят за психичното си здраве. За "психическото здраве май" интервюирахме някои от водещите фирми в Австралия, за да разберем защо 72% от предприемачите са засегнати от психичноздравни условия (в сравнение с 20% от австралийското население) и какво може да се направи.

Защо статистическите данни са толкова изкривени?

Марти Спарго, съосновател на REIZE (клубът за енергийни напитки "Dollar-Shave"), казва, че тези статистики не го изненадват, защото:

"Да бъдеш предприемач е абсолютно ужасно за твоето психическо здраве".

Факт е: повечето нови фирми се провалят и с това идва много загубени пари и време. Марти казал на Д'Мар, че това може да доведе до: "Да се ​​съмнявате в по-широко и понякога депресия или дори самоубийство." Той продължава: "Дори успешните начинания са емоционални ролки; това са само по-добри дни от лоши. "

"Медиите се придържат към няколко успешни истории и всеки, който обмисля да напусне работата си, за да започне собствен бизнес, се стреми да подражава на успеха на малкото еднорози."

"Проблемът е - продължава той, - Това е напълно нереалистично. Вместо това би трябвало да покажем истината за стартиращите фирми и запушването, оставено след провала, за да може хората да имат по-пълна представа за реалностите, че са предприемачи ".

Патрик Кид, предприемач, чийто луксозен фризьорски салон PATRICKS излезе изключително бързо от мултинационалната марка, подкрепи това; като посочи, че управлението на вашия собствен кораб понася сериозна умствена смърт.

"Да бъдеш предприемач е като биполярно, сериозно! Една минута може да сте на върха на света и да се почувствате непобедими, след това един имейл или да се обадите по-късно, може да сте гранични самоубийства. "

Така че, независимо дали работите със стресиращо 9-5, започнете или започнете да се занимавате със страничен шум: направете сериозен поглед върху следните съвети за психичното здраве.

Вземете три дни уикенди

Ако не можете да си направите почивка, това е следващото най-добро нещо (и може да се окаже по-устойчиво в дългосрочен план). Стивън Премутико го кредитира, като му дава възможност да работи за десетилетие без спиране, преди да продаде бизнеса си на Tripadvisor.

"След като не съм отпуснал празник в продължение на 10 години, това ми стана основно в края на краищата. Звучи толкова просто, но е толкова мощен. Тридневен уикенд на разстояние от офиса, за да се отпуснете, презаредите и реинвестирате. Много на четене, подкасти и мислене. Бих направил много от по-голямото си мислене тук. За бизнеса и за моя живот. Удивително е какво може да се случи, когато се разминеш за няколко дни и остави сърцето и умът ти да се разхождат.

Изграждане на лоялен екип

Мат Дженсън, основател на MJ Bale, казва, че е важно да има специални стратегии за бизнес, които да ви помогнат да се справите с върховете и подходите на предприемаческия живот.

"Делегацията е важна, като се уверите, че имате страхотен отбор и пейка, точно както в спорта."

Въпреки, че "нашата визия е нашето бебе и понякога е трудно да се откажем", Стеван се съгласява, като казва, че в края на краищата е важно да имаш страхотен човек до теб.

"Катализаторът, който ми позволи да постигна повече равновесие и да се оттегля повече, беше, когато открих наистина невероятно 2IC, Asheesh Chacko. Вярвах му в живота си и за пръв път от много години знам, че биз ще оцелее (а може би дори ще просперира!), Ако не бях първи, накрая излязох и на 24/7! "

Останете верни на вашата визия

Джейми Гонзалес, основател на Limitless Living, ни напомня, че приоритизирането е от съществено значение, за да бъде вярна на вашето виждане. "Ако се чувствам натиск, тогава знам, че правя нещо в моя бизнес, не би трябвало да правя."

"Ако има нещо, което не ми доставя удоволствие, ще го изпълня. Колкото повече пространство трябва да се наслаждавам на това, което всъщност обичам - толкова повече създавам творческо съдържание и възможности по много по-лесен начин. "

Лични артикули

Патрик Кид казва: "Ако наистина искате да танцувате с дявола, стига да се отваряте за стрес, безпокойство и без сън (в сравнение с нормалната работа), " е важно да имате лични изходи, за да заглушите стреса.

Голям фен на медитацията, Мат Дженсън се съгласява.

"Практикувам трансценденталната медитация религиозно и мисля, че е наистина полезно."

Физическото благосъстояние също е от ключово значение: независимо дали става въпрос за тежести, бягане, докосване на крака, плуване или каквото и да е вашето нещо. За Мат лично той се радва на F45, групов тренировъчен режим "Плюс баланса на медитацията".

Стани треньор

Патрик Кид ни казва как: "На гърба на някои съвети от един от членовете на борда се срещнах с психиатър, специализиран в хора, работещи на високи стресови позиции." Това включваше пет до десет минути "присъствие в момента" давайте на мозъка си почивка веднъж на ден.

"Чувствах се странно да го правя за първи път, но това е може би едно от най-хубавите неща, които съм правил и сега го препоръчвам на всички, които срещам на подобни позиции с мен".

Той го описва като двигател на Ferrari: той е конструиран да върти трудно, но само за относително кратки периоди от време, а след това трябва да се охлади.

"Ако е прекалено труден и твърде дълго, двигателят ще се взриви и не искате да се случва с мозъка ви, когато сте поставили 10 години от живота си и милиони долари от парите на инвеститорите в бизнес, да не говорим за това ще има ефект върху личния ви живот, приятели и семейство! "

Не пренебрегвайте приятелите си

Стивън разказва как е дал известна подкрепа на приятел, който е започнал началното пътуване.

"Няколко месеца по-късно той ме повика и каза, че всичко, което казахте, е взривено. Но има нещо, което никога не ми каза - е толкова кърваво самотно.

Пътуването на предприемача е трудно, но красиво пътуване. Въпреки че жертвите са неизбежни, уверете се, че продължавате да полагате усилия във вашите приятелства.

Задайте граници

Престанете да се чувствате виновни и поставете граници на място, беше силно цялостно послание. За Стенън най-трудният аспект на това е: "Да се ​​чувствам виновен, ако не отговорих на имейл в рамките на минути (по всяко време на деня) или да се обадя от един от моите екипи 24 часа в денонощието".

"Разбрах, че не мога да бъда велик лидер, велик мислител или забавно да бъда наоколо, ако бях" на "през ​​цялото време и винаги на ръба. така че започнах да налагам граници.

Положителен страничен ефект от това, според Стеван, е, че ще разработите нова оценка за границите и баланса на вашия екип.

"Границите могат да бъдат толкова прости, колкото оставянето на телефона ви при вратата, когато пристигнете вкъщи, оставяйки го у дома, когато се отправяте към плажа или си давате половин ден в петък".

Така че, трябва ли да станете предприемач?

Според Стеван: "Малко неща са толкова възнаграждаващи, колкото намирането на идея от земята, решаването на проблем, правенето на вдлъбнатина на планетата или разрушаването на индустрията." Но ще трябва да направите жертви, за да я издърпате.

"Ако сте в него за слава и богатство, не правете скок: останете във вашата работа на 9-5 и сигурността и здравословното състояние, което ви дава".

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията