Очевидно броят на сперматозоидите ще се увеличи, ако спрете да носите бельо

Anonim

Твърдата истина, която сте познавали, е доказана. от науката.

В неотдавнашно изследване в САЩ изследователи от Харвардското училище по обществено здраве TH Chan установиха, че мъжете, които носят боксерки, са с 25% по-голям брой сперматозоиди, отколкото тези в по-строгото бельо. С други думи, отидете командос и никога повече няма да застреляте заготовки.

Научното обяснение, публикувано в списание Human Reproduction, разбира се, е малко по-сложно от това. Тя се отнася до запазването на хормоните, които засягат броя на сперматозоидите. Проучването, което съставлявало 656 мъже, установило, че по-студените температури около тестисите увеличават производството на сперматозоиди.

Това се дължи на факта, че производството на сперматозоиди е най-чувствително към температури над 34 градуса по Целзий (92 градуса по Целзий). Това явление може да се види през по-топлите дни, когато тестисите ви висят по-ниско от тялото в сравнение с по-хладните дни, когато се свиват по-близо до тялото.

В сферата на бельото, къси панталони и жокей шорти държат скротума по-близо до тялото, което кара тестисите да се затоплят. Боксера шорти междувременно се настаняват по-свободно и по-удобно, което е по-благоприятно за производството на сперма.

Данните от изследването разкриват 17% увеличение на общия брой сперматозоиди, заедно с 33% повече плуващи сперматозоиди, когато сравняват боксери с по-залепено бельо. За щастие тази констатация не засяга формата на спермата или качеството на ДНК - това е просто числена игра.

"Тъй като мъжете могат да променят типа бельо, което избират да носят, тези резултати могат да бъдат полезни за подобряване на функцията на тестисите на мъжете", казва водещият изследовател на изследването, д-р Lidia Minguez-Alarcon.

Изненадващите резултати са получени срещу фактори, които влияят върху производството на сперматозоиди, включително възрастта на човека, индекса на телесна маса (BMI) и личните навици като пушенето и. ние не ви хвана. използване на гореща вана.

Бъдете предупредени, че промяната на вашето бельо днес няма да гарантира по-голям брой сперматозоиди на следващия ден.

Авторът на изследователската книга д-р Хорхе Чавърро заяви пред Би Би Си, че "отнема около три месеца, за да се промени цялото население на спермата, така че планирайте предварително".

Ами там го имаш. Кой каза, че свободното блъскане на ежедневието е неприятно за обществото?

Интересни Статии

12 най-стилните знаменитости на седмицата [17.07.15]

Фаръл Уилямс е намерил начин да се носят фитнес шорти със стил

Никол Трънфио за лечение! Списание [NSFW]

Тези снимки поставят размера на иконичните обекти в перспектива