48 милиона долара Ferrari се превръща в най-скъпата кола, която някога е продадена на търг

Anonim

Как изглежда вашата годишна заплата? Ако има нещо по-малко от 48 милиона щатски долара, тогава съжаляваме да кажем, че не можете да купите този еднорог известен като 1962 Ferrari 250 GTO.

Легендарното превозно средство премина през удара в Pebble Beach през уикенда чрез RM Sotheby's в Монтерей и удобно успя да вземе титлата за най-скъпата кола, която някога е била продадена на търг.

За непосветените е въпросът. защо?

Самият автомобил е само един или 36 GTO модели, създадени някога, но добавянето на това тегло е фактът, че това е 1 от 4 GTOs, които са виждали подобрение от периода-правилно Scaglietti - италианската компания за автомобилно проектиране и каросерия, която е била активна в през 50-те години.

Отвъд това, колата е видяла печеливш родословие в своята бляскава състезателна кариера. Едоардо Лъдди-Габарди го докара до победа в италианското първенство през 1962 г. Това последва с победната победа, която включва над 15 класа и победи в сезона 1962-1965.

Под кожата на автомобила се намира 3.0-литровият V12, снабден с ниско ниво на шасито, формула, която проправи пътя за бъдещето на италианския автомобилен производител. Тялото е проектирано и от Pininfarina, която представя по-широка и по-къса кола, снабдена с рефлекторно предно стъкло и подобрена аеродинамика.

Докато късметлийският купувач не е разкрит, продавачът на автомобила е Грег Уитън, служител на Microsoft от ранните дни, който го удари по време на бумбокта.

Можете да научите повече за шасито 3413 в промоционалния видеоклип по-долу.

Интересни Статии

Как да рок обувки без чорапи, ако искате да изглеждате като Sartorial крал

Бебета, бийтове и плажове С участието на Мелани Рибе

Yara От Леонардо Корредор за лечение! Списание [NSFW]

Последната колекция на Gucci за мъжки облекла ще предефинира вашето разбиране за ваканцията